Yasin Börü ve arkadaşları için mevlit okutuldu

Yasin Börü ve arkadaşları için mevlit okutuldu

Diyarbakır'da, 6-8 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için mevlit okutuldu.

6-8 Ekim 2014'te, Kobani bahaneli saldırılarda PKK/HDP'lilerce hunharca katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için, Ak Parti Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen programla mevlit okutuldu.

İl müftülüğü toplantı salonunda okutulan mevlit programına, şehit aileleri ile yakınları, Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları, İnsan Kaynakları Bilim Başkanı Nihan Turna Sakantaş, İl Başkanı Serdar Budak, Kadın Kolları Başkanı Güzel Kızoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları, İnsan Kaynakları Bilim Başkanı Nihan Turna Sakantaş, böyle evlatlar yetiştirdikleri için şehit ailelerine ümmet adına teşekkür ederek, "Bu değerli çocuklara çok güzel isimler verildi. Yasin, Cumali, Turan, Hasan, Hüseyin, Riyat… Onlar bizim evlatlarımızdır. Genel merkezden bu şuurla kendim gelmek istedim. Bizleri böyle günlerde birlik ve beraberliğin yoğun olduğu, sizleri hiçbir zaman unutmadığımızın göstermek adına beraber olmak istedim. Her zaman size borçluyuz. Şahsım adına her Kur'an'ı Kerim okuduğumda size minnet borcu olduğumu dualarımla yerine getiriyorum." dedi.

Ak Parti İl Başkanı Serdar Budak da, " Sözlerin kifayetsiz kaldığı bir yerdeyiz. Allah şehadetlerini makbul eylesin. Bizleri de aynı yolun yolcusu eylesin inşallah! Acı hepimizin acısı. Sevinç de hepimizin sevinci. Biz biliyoruz ki onlar şu anda cenneti alada inşallah bizleri, anne-babalarını beklemekteler." ifadelerini kullandı.

Kadın Kolları Başkanı Güzel Kızoğlu ise yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "İnanıyorum ki her iki cihanda da bu vahşetin hesabı sorulacaktır. Yasin Börü ve arkadaşlarından Allah razı olsun. Mekânları cennet olsun. Her iki cihanda ailelerine Allah saadet nasip eylesin. Böyle evlatlar yetiştirdikleri için."

Şehit aileleri adına konuşan Mehmet Gökgöz, 6-8 Ekim'de yaşatılan vahşete değinerek, 6-8 Ekim'i asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurguladı.

Gökgöz, "6-8 Ekim vahşetini asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. 6-8 Ekim tarihi bir gündür. O gün ben de saldırılara maruz kaldım ve yaralandım. Bir daha böyle bir vahşet olmasın ve anne-babaların ciğerleri yanmasın. Bizim ki yandı başkalarının yanmasın. Şehit aileleri adına söylüyorum; böyle bir evlat yetiştirdiğimiz için Allah'a hamdolsun. Biz de bu yolda şehit verdik." şeklinde konuştu.

Mezarları başında basın açıklaması yapıldı

Ayrıca, Ak Parti İl Gençlik Kolları, STK ve Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı tarafından şehitlerin mezarları başında basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasını, İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Şükrücan Olgun okudu.

Olgun, yaptığı açıklamada, "4 yıl önce Kurban Bayramı'na denk gelen 6-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen olaylarda kalbimizden çıkaramayacağımız isimleri anmak, aklımızdan hiç çıkmayacak olan katliamları da lanetlemek için buradayız. Onlar imtihanlarını çok güzel bir şekilde verdiler. Yasin Börü, 16 yaşında fırıncı bir babanın 3 çocuğundan 1 tanesiydi. Daha lise çağında olup, memlekete hizmet aşkıyla yola koyulan Yasin, kesilen kurbanları mağdur ailelere dağıtmak ile meşgul iken, sözde kendilerini kafa kesen bir örgütü protesto etmek için dışarı çıkan bir grup tarafından vahşice katledildi." ifadelerine yer verdi.

"Bu topraklarda Yasinler, Hasanlar, Riyatlar, Hüseyinler bitmez!"

6-8 Ekim'de sadece şehitlerin hedefte olmadığına vurgu yapan Olgun, son olarak şunları söyledi: "Bizler biliyoruz ki hedef ne Yasin ne Hasan Riyat ne de Hüseyin'di. Asıl hedef Yasin'in ve arkadaşlarının yüreğinde yanan memleket aşkı ve ümmet davasıdır. Şimdi bu canilerin terörist olmadıklarını iddia edenler, aziz milletimizi terörle tehdit edenler, bölgede milletimizin canlarına, mallarına ve namuslarına kastedenler iyi bilmelidirler ki bu topraklarda Yasinler, Hasanlar, Riyatlar, Hüseyinler bitmez."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.