Yasin Börü ve arkadaşları İzmir’de yad edildi

Yasin Börü ve arkadaşları İzmir’de yad edildi

Kobani bahaneli 6-8 Ekim’de mazlumlara kurban etini dağıtırken, PKK yandaşları tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları İzmir’de düzenlenen programla yad edildi.

HÜDA PAR İzmir İl Gençlik Kolları tarafından, 6-8 Ekim 2014’de PKK/HDP elemanları tarafından hunharca katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadet yıl dönümü münasebetiyle program düzenlendi.

Vahşetin 8’inci sene-i devriyesinde düzenlenen programda, Kürd coğrafyasında PKK/HDP elemanlarının Müslüman Kürd halkına yaşattığı zulüm ve katliamlara dikkat çekildi.

Karabağlar Mustafa Necati Kültür Merkezi'nde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, şehidler üzerine seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam etti.

Programda konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Gençlik Politikaları Başkanı Hüseyin İmir, 6-8 Ekim vahşetini iyi anlamak gerektiğini söyledi.

İmir, “Eli kanlı örgüt, Kürd coğrafyasını silah deposuna çevirdi. Kendisine muhalif olan İslami yapıları sindirmek için her türlü baskıyı yaptı. Mahkemeler kurdu, kendisine haraç vermeyen, boyun eğmeyen birçok insanı o mahkemelerde yargıladı ve cezalandırdı.” dedi.

HÜDA PAR olarak o süreçte yapılan yanlışlara dikkat çektiklerini hatırlatan İmir, “HÜDA PAR olarak, o gün sesimizi yükselttik. Gidilen yolun yol olmadığını, Kürdlerin bunların insafına terk edilmemesi gerektiğini söyledik. O günün siyasi konjonktürü maalesef gözünü kapatmış, kulaklarını tıkamıştı. Kürdleri koyun gibi bu sırtlanların önüne atmıştı.” ifadesini kullandı.

6-8 Ekim öncesi ve sonrasında yaşananlara dikkat çeken İmir, şunları kaydetti:

“Kürd halkının temsilciliğine soyunan, tarihte en büyük katliamı Kürdlere yaptılar. Tarihin en zalim ve katı katliamı olan 6-8 Ekim olaylarını Kürdlere yaşattılar. Şehidlerin kanları bereketli oldu ve birçok direnişe vesile oldu. Zalimleri ve eli kanlı katilleri ise zelil etti. Şehadet mektebi tarihin her döneminde izzet sahibi Müslümanlar tarafından miras alınan bir değerdir.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.