Yasin Börü'nün ismi İzmir Buca'da yaşayacak

Yasin Börü'nün ismi İzmir Buca'da yaşayacak

İzmir'in Buca ilçesinde halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, Yasin Börü'nün isminin ilçedeki spor merkezinde yaşatılacağını belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere İzmir'in Buca ilçesine geldi. Burada temel atma törenine katılan Başbakan Yıldırım, halka hitap etti.

İzmirle ilgili bazı projeleri olduğunu anlatan Yıldırım, ilçede kurulacak gençlik merkezine 6-8 Ekim olaylarında PKK tarafından katledilen Yasin Börü'nün isminin verileceğini söyledi.

Yıldırım, "Biraz sonra şu yan tarafta gördüğünüz gençlik merkezinin açılışını yapacağız. İsmine dikkatinizi çekmek istiyorum Yasin Börü Gençlik Merkezi. Yasin Börü'nün kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? Alçak bölücü PKK terör örgütünün bayramda kurban eti dağıtan 16 yaşındaki genç yavrumuzu nasıl vahşi bir şekilde katlettiğini dün gibi hatırlıyoruz. Onun ismi burada, Buca'da bu spor merkezinde yaşayacak." dedi.

Dün akşam İzmirli iş adamlarıyla bir araya gelip, kentin ekonomisiyle ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını dile getiren Yıldırım, şunları söyledi: "İzmir'in, Ege'nin, Türkiye'nin ekonomisini kapsamlı bir şekilde değerlendirdik. Oradan yarı gecede Manisa'ya geçtik. Manisa-İzmir arasını 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli tünellerinin ışık görme merasimini yaptık. Önümüzdeki sene Sabuncubeli tünelleri açılıyor, İzmir ve Manisa arası 15  dakika. Hayırlı uğurlu olsun."

"Genç yaşta katledilen Yasin Börü'nün ismi Buca'da yaşayacak"

Şehre tek çivi çakmayanların, yapılmak istenen işlere engel olmaya çalıştıklarını anlatan Yıldırım, "İzmir'de iş yapıyoruz ama gelin bir de bize sorun. Maalesef İzmir'e çivi çakmayanlar, yapılan hizmetlere de engel olmaktan geri durmuyor. Biz Yasin Börü ismini buraya koyarken şunu düşündük: Dedik ki bu ülke birliği, beraberliği, kardeşliğini daima sürdürecek. Bölücülere, FETÖ'cülere, DEAŞ'lılara asla fırsat vermeyecek. Onun için genç yaşta alçak bölücüler tarafından katledilen Yasin Börü burada Buca'da ismi yaşayacak." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.