Yaşlı çift, engelli maaşlarını depremzedelere bağışladı

Yaşlı çift, engelli maaşlarını depremzedelere bağışladı

Irak Kürdistanı'nda ikamet eden yaşlı ve engelli çift, emekli maaşlarını Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere bağışladı.

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından birçok ülke ve kişiden deprem bölgelerine yardımlar gelmeye devam ediyor.

Süleymaniye'nin Berdeqareman ilçesinde yaşayan Hurşide (75) ve Ali (60) çifti, Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük deprem nedeniyle engelli maaşlarını Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere bağışladılar.

Yaşlı çift, "Yıkılan o evleri görünce sabaha kadar gözlerime uyku girmedi" dedi. Hurşide Hüseyin, "Yıkılan tüm o evleri görünce dayanamadım, vicdanım kabul etmedi. Acımdan dayanamadım, sabaha kadar gözüme uyku girmedi. O insanların cenazelerini görüp de nasıl dayanabilirim?" diye sordu.

Ali amca, Hurşide teyzenin, aldığı emeklilik maaşını Süleymaniye'deki bağış yerlerine ulaştırmak için ısrarlarına rağmen sabaha kadar uyumadığını söyledi.

Hurşide ve Ali çifti, depremzedelere bir nebze olsun yardımda bulunmak için kendi ihtiyaçlarını bir kenara bırakarak engelli maaşlarını depremzedelere bağışladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.