Yaşlı çınarlar park ve mezarlıklara akın etti

Yaşlı çınarlar park ve mezarlıklara akın etti

Van'da 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar ikinci defa sokağa çıkabildikleri için sevinçli olduklarını dile getirerek, parklara ve mezarlıklara akın ettiler.

Coronavirus tedbirleri kapsamında 2'nci defa dışarı çıkabilmenin sevincini yaşayan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar, bu hafta, hava sıcaklığından dolayı 12.00 ile 18.00 saatleri arasında dışarı çıkabildiler. Yaklaşık 2 ay süren sakağa çıkma kısıtlamasında sonra 2'nci defa dışarı çıkmanın sevincini yaşayan vatandaşlar, uzun zamandır buluşamadıkları ahbap ve dostlarıyla bir araya gelerek özlem giderdiler.

Haftada birkaç saat bile olsa dışarıya çıkabildikleri için mutlu olduklarını belirten vatandaşlar, alınan tedbirlerin ve kısıtlamaların sağlıkları için olduğunu ifade ederek alınan tedbirlere ve kısıtlamalara mutlaka uyulması gerektiğini söylediler.

Havanın sıcak olmasından ötürü parklarda zaman geçiren vatandaşlar, maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek yürüyüş yapıp güzel havanın tadını çıkarmaya çalıştılar.

Evde uzun süre kalmanın sıkıcı olduğunu dile getiren vatandaşlar, Ramazan ayında olduğumuz için evde kaldıkları süre boyunca zamanlarını namaz, oruç ve Kur'an gibi ibadetlerle geçirdiklerini söylediler.

Camiye gitmeyi, dost ve ahbaplarıyla buluşmayı ve akraba ziyareti yapmayı çok özlediklerini belirten vatandaşlar, bu hastalığın bir an önce bitmesini ve tekrar eski günlere dönmek istediklerini ifade ettiler.

Ölen yakınlarını da unutmayan kimi vatandaşlar, mezarlıkları ziyaret ederek, ölen yakınları için hayır dualarında bulunmayı ihmal etmediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.