Yaşlı ve hasta adam kendisine uzanacak yardım eli bekliyor

Yaşlı ve hasta adam kendisine uzanacak yardım eli bekliyor

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde ikamet eden 77 yaşındaki yaşlı ve hasta adam, kendisine uzanacak yardım eli bekliyor.

Viranşehir'in Kışla Mahallesi'nde harabe bir evde ikamet eden Hamit Yıldız (77), kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Eşini kaybettikten sonra harabe bir evde yaşam mücadelesi veren yaşlı Yıldız, kimsesizlikten şikâyet etti. Yıldız, hasta olması sebebi ile ihtiyaçlarını karşılayamaz bir durumda yaşamını sefalet içinde sürdürüyor.

Yaşam şartları son derece elverişsiz bir evde yaşayan Yıldız, gece-gündüz evinin bulunduğu sokakta kalıyor.

Durumu fenalaşan Yıldız'ın komşuları mahalle muhtarı Sinan Güneş'i arayarak durumu bildirdi. Güneş'in ihbarı üzerine bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi. Yıldız, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Evde bakımını yapacak kimsesi olmadığı için yaşlı amcanın bakımevine alınması gerektiğini belirten Güneş, "Hamit amcamızın komşuları beni arayarak durumunu bana bildirdiler. Kimsesi olmadığı için amcamız gece-gündüz sokakta kalkıyor. Amcanın durumu iyi olmadığı için 112 Sağlık Ekiplerine haber verdim. Ekipler gelip ambulansla yaşlı amcayı hastaneye götürdü. Hastanede doktorları sağ olsunlar amcamızla ilgilendiler. Bugün amcamız orada misafirdir. Amcamızın bir damadı var o da cezaevinde olduğu için kimse bakamıyor." dedi.

Konuyla ilgili Kaymakamlık yetkilileriyle görüştüğünü belirten Güneş, "Yaşlı ve bakıma muhtaç amcamızın bakımevine yerleştirilmesi gerekiyor. Kimsesi olmadığı için başka bir seçeneği yok, isteğimiz amcamıza bir hayır elin uzanmasıdır." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.