Yaşlılar bize yol gösteren rehberlerimizdir

Yaşlılar bize yol gösteren rehberlerimizdir

Yaşlıların kendilerine yol gösteren rehberler olduğunu belirten HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, "Sadece yılın belirli zamanlarında değil, yılın tüm zamanlarında yaşlılara zaman ayırmamız gerekir." dedi.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, beraberindeki heyetle birlikte kentteki bazı yaşlıları ziyaret etti.

Evlerinde ziyaret ettiği yaşlılarla yakından ilgilenip uzun süre sohbet eden Durmaz, sorun ve sıkıntılarıyla birlikte ihtiyaçlarını da sordu.

Özellikle İslam âleminin yaşadığı sorun ve sıkıntılarının konuşulduğu ziyarette yaşlılar, HÜDA PAR heyetine hayat tecrübelerini paylaştılar. Yaşlılar, kendilerine ziyarette bulunan Durmaz’a ve beraberindekilere teşekkürlerini ileterek, böylesi ziyaretlerin kendilerini sevindirdiğini kaydettiler.

Yaşlıların toplumun değeri olduğunu, sadece bir gün veya bir hafta değil, sürekli hatırlanmaları gerektiğini belirten Durmaz, bunun İslam’ın kendilerinden istediği önemli bir vazife olduğunu vurguladı.

Yaşlılara karşı sorumluluklarının olduğunu aktaran Durmaz, "Bizler Ramazan ayına özel, ruhuna uygun çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu münasebetle bugünümüzü yaşlılarımıza ayırdık. İlimizde yaşlılarımız çok fazla. Türkiye’de genel itibariyle yaşlı oranı yüzde 8,8’dir. Bunu ilimize endekslediğimiz zaman ilimizde de yaşlı oranının az olmadığını görebiliriz. Öğrendiğimiz kadarıyla ilimizde 25 bin emeklimiz var. Bu manada üzerimize düşenler var. Bunları yerine getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

"İslam dini yaşlılarımıza hürmet etmemizi istemiştir"

Yaşlıların hayat tecrübelerinden istifade ettiklerini söyleyen Durmaz, "Bizler İslami kültürden beslenen insanlarız. Dolayısıyla İslam dini yaşlılarımıza hürmet etmemizi, saygı göstermemizi istemiştir. Bunun için bizler de onları ziyaret ediyoruz, yaşadıkları sorun ve sıkıntıları kendilerinden dinliyoruz. Aynı şekilde hayat tecrübelerinden istifade ediyoruz. Çünkü yaşlılarımız güngörmüş, hayat tecrübeleri çok olan insanlardır. Bu manada bizlere söyleyecekleri ehemmiyet arz etmektedir." diye konuştu.

"Peygamberimizin yaşlılara davranışı bize güzel bir örnektir"

Yaşlıların sadece bir gün değil her zaman hatırlanması gerektiğini, onların şefkat ve merhamete ihtiyaçlarının olduğunu belirten Durmaz, şunları söyledi:

"Günün anlam ve önemine binaen yapılan ziyaretlerden ziyade yılın bütününde ziyaretlerimizi yapıyoruz. Çünkü yaşlılarımız bize yol gösteren rehberlerdirler. O yüzden sadece yılın belirli zamanlarında değil yılın bütün zamanlarında bizim onlara zaman ayırmamız gerekir. Peygamberimiz yaşlılara çok hürmet göstermiştir. Peygamberimiz, 'Büyüklerimize hürmet etmeyen bizden değildir' diye buyuruyor. Peygamberimizin yaşlılara yönelik ortaya koyduğu davranış bize güzel bir örnektir."

"Maalesef toplumsal değerlerimizden uzaklaşıyoruz"

Bugün toplum arasında yaşlılara yönelik hassasiyetin azaldığını üzüntüyle müşahede ettiklerini vurgulayan Durmaz, "Yaşlılarımıza hürmetin azaldığını görüyoruz. Önceleri yaşlılara çok hürmet gösterilirken ne yazık ki son dönemlerde yaşlılara daha az hürmet gösterilmektedir. Bu da, toplum olarak değerlerimizden uzaklaştığımızı gösteriyor. Biz Müslüman bir toplum olarak değerlerimizden uzaklaştıkça, işte bu gibi önemli hasletlerimizden de uzaklaşmış oluyoruz. Daha önceleri otobüslerde hiçbir yaşlıyı ayakta görmezken ne acı ki artık otobüslerde gençlerimiz yaşlılara yer vermez olmuşlar. Toplum içerisinde unutulan hassasiyetleri tekrar toplum arasında yeşertmek için bizler üzerimize düşeni yapacağız. Bunun için bizler mücadele edersek toplumdaki sorunlar azalacak, o hasret ve özlemle beklediğimiz hasletler tekrar toplum arasında yer bulacaktır. Biz de bunun mücadelesini vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.