"Yaşlılık dönemi itibar gerektiren bir dönemdir"

"Yaşlılık dönemi itibar gerektiren bir dönemdir"

Bitlis'te düzenlenen “18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası” programında, yaşlılık döneminin itibar gerektiren bir dönem olduğu belirtildi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen “18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası” etkinliğine akademik, idari personeller ve çok sayıda öğrenci katıldı.

programda konuşan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hatice Öntürk, yaşlılığın hayatın çok özel bir süreci olduğunu belirtti.

Öntürk, şöyle konuştu: “Ülkemizde her yıl 18-24 Mart tarihleri arası “Yaşlılara Saygı Haftası” olarak kutlanmaktadır. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültür ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektiren bir dönemdir. Bu aynı zamanda bizim onlara bir minnet borcumuzdur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir.

Yaşlılarımız aile ve çocuklarını büyütür ve topluma yararlı bir birey haline getirmeye çalışır. Ömürlerinin büyük bir kısmını ülkeye hizmetle geçirmiş insanların yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde, ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti çeşitli nedenlerle alamayanlara bu hizmeti devletimiz sunmaktadır. Çevresinden ilgi gören yaşlılar daha sevecen daha mutlu ve daha sağlıklı olurlar. Unutmayalım ki bir gün hepimiz yaşlanacağız.” dedi.

Program, okul öğrencilerinin yaşlılara yönelik yazılan şiirlerin okunmasıyla sona erdi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.