Yavuz Wiesbaden’de gurbetçilerle buluştu

Yavuz Wiesbaden’de gurbetçilerle buluştu

HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, Avrupa ziyaretleri kapsamında Almanya’nın Wiesbaden şehrinde dini, sosyal ve kültürel hizmetlerini sürdüren Vahdet Camiinde düzenlenen programda gurbetçilerle bir araya gelerek, partisinin kuruluş amacı ve çalışma

HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, Avrupa ziyaretleri kapsamında Almanya’nın Wiesbaden  şehrinde dini, sosyal ve kültürel hizmetlerini sürdüren  Vahdet Camiinde düzenlenen programda gurbetçilerle bir araya geldi.

Yavuz, programda yaptığı konuşmada,  Avrupa’da bulunmaktan ve buradaki gurbetçilerle buluşmaktan   çok mutlu olduğunu, gurbetçilerin dertleriyle dertlenmek, sorunlarını dinlemek ve müzakerelerde bulunmak için burada olduğunu söyledi.

Yavuz,  Avrupa’da gezip dolaşırken ülkelerarası sınırlara takılmadan seyahat edilebildiğini görünce, bir zamanalar İslam coğrafyasının aklına geldiğinin belirterek, “Aslında bu bizim medeniyetimize aittir.  Bizim medeniyetimizde sınırlara takılma diye bir olay yoktur. Edirne’den veya Avrupa’dan Hicaz’a kadar hiç bir engele takılmadan hiçbir sorunla karşılaşmadan direk olarak gidilebiliyordu. Müslümanlar başlarına kötü bir şey geleceğinden hiçbir endişe taşımadan, can ve mal emniyeti içerisinde, huzurlu şekilde Hicaz’a kadar gidebiliyorlardı. Müslümanlar herhangi bir yere misafir olduğunda, oradaki insanlar Allah’ın evinin  misafirlerini  ağırlamaktan   şeref duyarlardı.

Bediüzzaman Said-i Nursi’nin talebesi Abdulkadir Badıllı’nın kendisine naklettiği bir hatırasını aktaran Yavuz, “Bediüzzaman Said-i Nursi Urfa’ya davet edildiği zaman, ‘Ben gelirsem Urfa ile Halep arasına sınırların konulduğunu görürsem, yüreğim bunu kaldırmaz.’ diyerek bu konudaki endişelerini dile getiriyor. Bu gün İslam diyarları arasında sınırların olması gerçekten acıklı bir olaydır.” dedi.

Yavuz, “Avrupa’nın  bize ait olan bu medeniyeti işleyerek,  bu insani olgunluk seviyesine getirmesi insanlık açısından sevindirici bir durumdur. Bir taraftan sevinirken diğer taraftan benim memleketimde bu benim medeniyetim neden yoktur diye üzülüyoruz.” şeklinde konuştu.

Hür Dava Partisi’nin kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında  dinleyenlere  bilgi aktardıktan sonra, gurbetçilerin sorularını cevaplayan Mehmet Yavuz kendisini dinlemeye gelenlere teşekkür etti. (Necdet Demirelli- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.