Yayla Düzü beldesinde Kutlu Doğum coşkusu

Yayla Düzü beldesinde Kutlu Doğum coşkusu

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine bağlı Yayla Düzü beldesinde Kutlu Doğum programı düzenlendi.

AĞRI - Peygamber Sevdalıları Platformu Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine bağlı Yayla Düzü beldesinde Kutlu Doğum Programı gerçekleştirdi. Programa Yayla Düzü Belediye Başkanı Hamit Aysu, belde encümenleri, Yayla Düzü Bölükbaşı Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YAYBED) yetkililerinin katılımı ve halk yoğun ilgi gösterdi.


Sunuculuğunu Cüneyt Esen ve Enver Esen'in yaptığı program Belde Camisi İmamı Mahfuz Kaya'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı. Vahdet İlahi Grubunun sanatçıları ve mevlit hanları tarafından okunan mevlit ve ilahilerle program devam etti. Daha sonra konuşmasını yapmak üzere Rehber - Der Başkan Yardımcısı Hasan Özbay mikrofonu aldı.


Allah'a hamd ve Resulullah'a salat ve selam getirerek konuşmasına başlayan Özbay, İslam'ın ilk yıllarından itibaren çok zorluklar yaşadığını ifade etti. Başkan Özbay, "Değerli Peygamber Sevdalıları; İslam ilk yıllarından itibaren çok değerli insanları şehit vermiştir. Ve Hz. Resulullah'tan (s.a.v) sonra da hala sıkıntılar devam etmekte, İslam uğruna kanlar akıtılmaktadır. Baktığımızda demokratikleşme bahanesi ile Irak'ta 1 milyon 500 bin insan katledildi, baktığımızda Filistin, Çeçenistan, Arakan, Suriye, Afganistan, Pakistan ve aklımıza gelmeyen birçok Müslüman coğrafyasında Hz. Resulullah'a bağlı gönüller inim inim inletilmekte, katledilmekte… Ve çok şükür bugün bu güzel belde olmak üzere Türkiye'nin 200 noktasında bu program yapılıyorsa, artık şunu görebiliyoruz ki, Hz. Resulullah ile savaşanlar kaybetmişlerdir" dedi.


Hasan Özbay'ın konuşmasının ardından küçük kızların okuduğu ilahiler ile program devam etti.


Programda kısa bir konuşma yapan Belde İmamı Mahfuz Kaya, böyle bir programın oluşundan memnun olduklarını ifade etti. Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü, "Hamdolsun Allah'a ki bize iyiyi ve kötüyü ayırt etme kabiliyeti nasip etmiş. Çok şükür ki bugün böyle bir etkinlikle şereflenmişiz Allah' a hamd olsun. Keşke uzun bir zamanımız olsaydı da Hz. Resulullah'ın hayatını uzun uzadıya işleyebilseydik. Ama bizler çocuklarımıza yaptığımız öğütler Hz. Resulullah'ın hayatından olmalı, küçükten büyüğe okumamız ve kendimizi yetiştirmemiz gerekmektedir" dedi.


Program bitiminde Yayla Düzü Bölükbaşı Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YAYBED) yetkilileri tarafından belde taziye evinde programa katılanlara bir yemek verildi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.