'Yayla Muzu' tezgâhlardaki yerini aldı

'Yayla Muzu' tezgâhlardaki yerini aldı

Halk arasında "Yayla Muzu" olarak tabir edilen ve birçok hastalığa şifa olan ilkbahar meyvelerinden uçkun tezgâhlardaki yerini aldı.

Halk arasında "Yayla Muzu" olarak tabir edilen ve birçok hastalığa şifa olan ilkbahar meyvelerinden uçkun Muş'ta seyyar satıcıların tezgâhlarındaki yerini aldı. Uçkun, baharın müjdecisi olarak da biliniyor.

Muş'ta birçok noktada yetişen ancak mevsimi henüz gelmediği için Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinden getirilen ve Türkiye'nin birçok noktasına gönderilen uçkunun, şeker hastalığından mide ve bağırsak hastalığına, bunun yanında birçok derde deva niteliğinde olduğu söyleyen uçkun satıcıları, fiyatların biraz yüksek olmasına rağmen satışların iyi olduğunu söylediler.

İstasyon Caddesi'nde kurduğu tezgâhta uçkun satan Abdullah Ural, uçkunun baharın müjdecisi olarak bilindiğini ve birçok hastalığa da faydalı olduğunu belirtti.

Ural, "Muş'ta nisanın 15'i ile 20'sinde yetişir. Ömrü bir aydır. Millet arsında dağ muzu olarak biliniyor. Çok faydalı olduğu için millet tüketiyor. Tamamen doğal ve faydalı bir meyvedir. Şeker hastalığına, kanser ve mide hastalıkları gibi iç hastalıklara iyi geliyor. Üniversiteler araştırmasını yapmış. Kanserin birçok ilacı bundan yapılıyor." dedi.

Yeni yetişmeye başlamasından dolayı kilosunu 15 TL'ye sattığını söyleyen Ural, birkaç güne kadar fiyatının 10 TL'ye kadar düşeceğini belirtti. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.