Yaz Dönemi Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne tepki

Yaz Dönemi Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne tepki

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 298'nci basın açıklamasında yaz dönemi kılık kıyafet yönetmeliğine ve yaygınlaşan ahlaksızlığa tepki gösterdi.

KONYA-Konya İnanç Özgürlükleri Platformu Kayalıpark alanında haftalık basın açıklamasını yaptı. Yapılan basın açıklamasında yeni yayınlanan yaz kılık kıyafet yönetmeliğine ve yaygınlaşan ahlaksızlığa karşı tepki gösterildi.

 

Platform adına basın açıklamasını okuyan, Ersoy Kağnıcıoğlu, “Çıbanın üzeri kabuk bağlamış, fakat hastalığın kendisi tedavi edilememiş ise, dışarıdan uygulanacak her tedavi yöntemi görünüşte bir iyileştirme gibi görünse de, aslında hastalığı örtbas etmekten başka bir işe yaramayacaktır. Kullanılan her türlü krem yan tesirlerinden başka bir fayda göstermeyecektir. Kangrenleşen başörtüsü sorunu bir yandan çözülüyor görüntüsü verilirken geçmiş yıllarda olduğu gibi yine yönetmelikler ile açık bir yasak haline getirilmektedir” şeklinde konuştu.

 

Kılık Kıyafet Yönetmeliği’ne de değinen, Kağnıcıoğlu,”Yeni yayınlanan yaz dönemi kılık kıyafet yönetmeliğinde başın açık olması gerektiği açık bir şekilde ifade edilmektedir. Hal böyleyken bu meselenin çözümüne yönelik çalışmalar bir kremleme çalışması gibi görülmektedir. Orta öğretimde ve lisede en şiddetli şekilde devam eden yasak üniversitede de kısmi olarak uygulanmaktadır. Bununla birlikte çalışanlar üzerindeki yasağa dair yeni bir yönetmelik bir tür malumun ilamı niteliği taşımaktadır. Unutturmaya çalışmak ve zulmü perdelemek zulmün ortadan kalmasını engellemek şeklinde sonuçlanır” dedi.

 

Yaygınlaşan ahlaksızlığa dikkat çeken, Platform sözcüsü Kağnıcıoğlu, ”Ahlaki bozulma ülkemizde sınır tanımayacak şekilde ilerlemektedir. Ahlaksızlık sınırları çoktan aşmıştır. Kamuoyu bu ahlaksızlıklara karşı refleks üretememektedir. İnsanların tepkisizliği ve vurdumduymazlığı,  ahlaksızlığı teşvik etmekte ve pek çok sapkınlık toplumun ahlak değerleri üzerinde baskı kurmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Yasakçılığa karşı direnmenin hiçbir zaman ahlaksızlığın yanında olmayı gerektirmediğini belirten, Kağnıcıoğlu, ” Müslüman halkımızı ahlaksızlığın yaygınlaşmasına karşı hassasiyet göstermeye, sokaklarımızı ve caddelerimizi kirleten bu iğrenç görüntülerden temizlemeye çağırıyoruz. Unutulmamalıdır ki, cinsel sapkınlıklar sadece inancımıza yönelik bir saldırı olmakla kalmayıp insanlığımıza yönelik de bir tehdittir” şeklinde konuştu. (İlyas Yavuz-Mehmet Eskin-İLKHA)




 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.