Yazar Hayati İnanç, Diyarbakır'da eğitimcilerle buluştu

Yazar Hayati İnanç, Diyarbakır'da eğitimcilerle buluştu

​Diyarbakır Eğitim Bir-Sen ve Genç Memur-Sen'in düzenlediği "Hayati İnanç ile Can Veren Pervaneler" programına katılan Edebiyatçı Yazar Hayati İnanç, öğretmenlerle bir araya geldi.

Gittiği şehirlerde kentin edebiyat alanında kendini ispatlamış ve katkı sunmuş şahsiyetleri aktaran Hayati İnanç, Diyarbakır Eğitim Bir-Sen ve Genç Memur-Sen tarafından tertiplenen "Hayati İnanç ile Can Veren Pervaneler" programına katıldı.
Diyarbakır Eğitim Bir-Sen ve Genç Memur-Sen'in merkez Yenişehir İlçesindeki Öğretmen evi konferans salonunda düzenlediği program, Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir'in selamlama konuşmasıyla başladı.

Programdaki söyleşisinde Edebiyat alanında Diyarbakır'ın sembol şahsiyetlerinden Millet Kütüphanesinin kurucusu Ali Emiri'yi anlatan İnanç; Emiri'nin nesebi, tahsil süreci eserleri, ilme olan sevdası, çevrede edindiği itibarı ve o dönemde yaşanan bazı sıkıntıları aktardı.

Diyarbakır’da ilk tahsilini Sülûkiyye Medresesi’nde yapan Ali Emiri'nin kitaplarına ve eserlerine duyduğu hayranlığı ifade eden İnanç, Cumhuriyet döneminin tanınan şairlerinden Yahya Kemal Beyatlı'nın yanı sıra Orhan Seyfi Orhun ve Ziya Gökalp gibi şahsiyetlerle olan ilişkilerinden bahsetti.

Söyleşinin ardından program, hediye takdimi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler