Yazın sıcağında girilemeyen suya, kışın dondurucu soğuğunda yüzdüler

Yazın sıcağında girilemeyen suya, kışın dondurucu soğuğunda yüzdüler

Bitlis Beşminare Akademi Düşünce Derneği tarafından, yaz aylarında bile insanların girmeye cesaret edemediği buz gibi havuza, kışın dondurucu soğuğunda girilerek farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen "Altun Kalbur Kış Yüzme Şenliği" öncesi yosun tutan havuz temizlendi.

Bitlis merkezde bulunan ve halk arasında "Altun Kalbur" olarak tabir edilen yaklaşık 700 yıllık havuzda farklı görüntüler oluştu.

Türkiye'nin en fazla kar alan ili Bitlis'te, farkındalık oluşturmak için havuza girerek yüzdüler. Yaz mevsiminin en sıcak günlerinde bile buz gibi suyundan dolayı insanların girmeye cesaret edemediği havuza, ocak ayının dondurucu soğuğunda girdiler.

Düzenledikleri etkinlik ile ilgili açıklamada bulunan Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer, "6'ıncı Altun Kalbur Kış Yüzme Şenlikleri"ne başladıklarını söyledi.

Temmuz ayında bu soğuk suda yüzülemiyor

Buranın turizm için önemli bir yer olduğunu dile getiren Durer, bu güzelliği dünyaya tanıtmak istediklerini vurguladı.

Durer, "6'ncı Altun Kalbur Geleneksel Kış Yüzme Şenlikleri'ni bugün gerçekleştireceğiz. Bitlis; karı, kışı, soğuğu, akarsuları ve gölleriyle müstesna bir kent. Bitlis, soğuk bir şehir olsa da sıcak duyguların yaşandığı, omuz omuza, yürek yüreğe bir kent. Görmüş olduğunuz altun kalbur, halukülada güzellikte, belki de dünyanın en güzel yerlerinden biri, turizmde bölgemizin gözbebeği haline getirilebilecek kadar güzel bir yer. Beşminare Düşünce Akademisi olarak amacımız, ilimizdeki sivil toplum örgütleriyle birlikte burada bu güzelliği bütün dünyayla paylaşmak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.