YDG-H Saldırısnın Detaylarını Anlattı

YDG-H Saldırısnın Detaylarını Anlattı

Rehber TV’de sabah saatlerinde yayınlanan “Hayırlı Sabahlar” haber programında canlı telefon bağlantısıyla açıklamada bulunan Nur Eğitim Derneği Başkan Yardımcısı İlyas Gözüngü, kendilerine yönelik yapılan saldırının planlı bir şekilde düzenlendiğini beli

Son dönemlerde İslami sivil toplum kuruluşları ve mütedeyyin olarak bilinen vatandaşlara yönelik yapılan saldırılar artarak devam ediyor.

Uzun namlulu silahlarla Mütedeyyin insanlara saldırmak isteyen PKK'nin gençlik çetesi YDG-H, dün gece saat 20.30 sıralarında Nur Eğitim Derneği başkan yardımcı İlyas Gözüngü ve Halis Gözüngü darp etmiş ve yaralamıştı.

Saldırılar Planlıydı

Dün gece gerçekleşen saldırıyla ilgili Rehber TV canlı yayınında açıklama yapan Nur Eğitim Derneği Başkan Yardımcısı İlyas Gözüngü, olayın akşam saatlerinde yaşandığını anımsatarak, derneği kilitledikten sonra bir arkadaşıyla derneğin önünde ayaküstü konuşurken yaklaşık 60 kişilik bir grubun kendilerine doğru saldırıya geçtiğini aktardı. Yüzleri kapalı olan grubun planlı bir şekilde saldırıyı gerçekleştirdiğini belirten Gözüngü, saldırı sırasında grubun arkasında bir silah sesinin gelmesi üzerine grubun önündeki saldırganların kaçıştığını söyledi. Saldırganların panikleyerek kaçıştığına dikkat çeken Gözüngü, kendisinin ve Halis Gözüngü'nün darp edildiğini, ancak durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Daha önce de saldırmışlardı

Saldırıyı gerçekleştiren grubun daha önce de mütedeyyin olarak bilinen iki eve saldırdığını hatırlatan Gözüngü, derneğe yapılan saldırının, İslami çalışmalara olan tahammülsüzlüğün neticesi olduğunu ifade etti.

Son olarak saldırı sonrası hastaneye götürüldüklerini aktaran Gözüngü, polise ifade verdiklerini ve saldırganlardan şikayetçi olduklarını söyledi. Gözüngü, ayrıca ilçede sükunetin hakim olduğunu ifade etti.

Olay ile ilgili İlke Haber Ajansı'na konuşan Halis Gözüngü ise, olayın saat: 20.30 sıraların gerçekleştiğini söyledi. Gözüngü, "Ben evde oturuyordum, bir sesler gelmeye başladı. Pencereden dışarı baktığımda PKK lehine slogan atan ve yüzleri kapalı 50-60 bir grubun mahalleye girdiğini gördüm. Evimizin alt katında ise Nur Eğitim Derneği var. Grup derneğin önünde durdu, bir süre slogan attıktan sonra evlerimize saldırmak istediler. Buna izin vermeyince ben yanında bulunan ve akrabam olan Nur Eğitim Derneği başkan yardımcı İlyas Gözüngü'ye saldırdılar. İlyas, yüzüne aldığı yumruklarla yere yığıldı, bende ayağımdan yaralandım. Mahallenin tepkisi üzerine saldırgan geri çekildiler, ancak bu sefer üzerlerinden çıkardıkları silahları sıkmaya başladılar. Olay yerine polis ve ambulans geldi. Nur Eğitim Derneği başkan yardımcı İlyas Gözüngü hastaneye kaldırıldı." dedi.

Bu arada PKK'nin gençlik çetesi YDG-H, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruyla saldırıyı üstlendi.

Öte yandan söz konusu saldırıyla ilgili olarak Ulusal Basında yayınlanan haberlerin çarpıtılarak verildiği ve gerçeklikten uzak olduğu bilgisine ulaşıldı. (Hürseda Haber)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.