Yemen Ensarullah Hareketi’den Suud rejimine Hamas’lı esirlerin takası teklifi

Yemen Ensarullah Hareketi’den Suud rejimine Hamas’lı esirlerin takası teklifi

Yemen Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdulmelik, Suud rejimine, Suudi pilot ve subayların Arabistan’daki Hamas mahkumlarıyla değişimi planını sunacaklarını açıkladı.

Yemen Ensarullah Hareketi, Suudi pilot ve subayların Arabistan’daki Hamas mahkumlarıyla değişimi planını Riyad’a bildireceklerini açıkladı.

Açıklamada, “Suudi yetkililerin Hamas üyelerini kaçırarak onları yargılamaları konusundaki eylemlerini şiddetle kınıyoruz. Hamas’tan kaçırılan kişilerin serbest bırakılması karşılığında, Suudi bir pilot ve dört subayı serbest bırakmaya hazır olduğumuzu açıklıyoruz. Suudi rejimi, kaçırılan Filistinlileri terörizmi desteklemekle suçlayarak yargılıyor ve terörizmden kastı da mücahitlerdir. Suudi koalisyonun sürekli kaçtığı bir konu olan esirlerin değişimini gerçekleştirmeye tam anlamıyla hazır olduğumuzu vurguluyoruz.” dedi.

 Yemen Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdulmelik el Husi ise Yemen Ensarullah hareketinin mazlum Filistin halkıyla her zaman dayanışma içinde olduklarını belirterek, bazı Arap ülkelerinin siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirme ve açıktan ilişkiye geçme girişimlerini de kınadı.

Suud rejimi, Mart ayı içinde siyonist işgal karşısında Filistin direnişini destekleyen 68 Filistinli ve Ürdünlü Müslümanı tutuklamıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler