Yemen'de çatışmalar yoğunlaştı: 28 ölü

Yemen'de çatışmalar yoğunlaştı: 28 ölü

​Yemen hükümet güçleri ile Husiler arasında çatışmalar yaşandığı her iki taraftan 28 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Askeri yetkililer, Pazar günü geç saatlerde, el-Cevf bölgesinde hükümet birlikleri ile Husiler arasında silahlı çatışmaların yaşandığını belirtti.

Yetkili, çatışmalarda 18 Husi ve 10 hükümet askerinin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını kaydetti.

Bir başka askeri yetkili, Husilerin karada ilerleme kaydettiğini ve komşu petrol zengini Marib ilindeki bölgeleri ele geçirdiğini doğruladı.

Yerel Yemen kaynaklarına göre, Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun savaş uçakları el-Cevf ve Marib vilayetlerinde Husi liderliğindeki bölgelere bir dizi hava saldırısı düzenledi.

Husiler el-Cevf'in çoğunu kontrol ediyor ve Suudi liderliğindeki koalisyon tarafından desteklenen hükümet güçleri, Husileri bölgeden çıkarmaya çalışıyor.

Yemen, Husilerin ülkenin kuzeyinin çoğunun kontrolünü ele geçirdiği ve Yemen Devlet Başkan Abdurabbu Mansur el-Hadi'nin Suudi destekli hükümetini başkent Sanaa'dan çıkmaya zorladığı 2014 sonlarından beri iç savaşın ortasında kaldı.

Suudi liderliğindeki askeri koalisyon, Hadi hükümetini desteklemek için Mart 2015'ten bu yana Yemen'de sivilleri de hedef alan saldırılar düzenliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler