Yemen'de ulusal diyalog müzakerecisi Avad bin Mübarek kaçırıldı

Yemen'de ulusal diyalog müzakerecisi Avad bin Mübarek kaçırıldı

Yemen Cumhurbaşkanı tarafından ulusal diyalog görüşmelerini yürütmesi için görevlendirilen isim kaçırıldı. Kaçırma eyleminin Husiler tarafından yapıldığı iddia ediliyor

Yemen'in başkenti Sana'da ulusal diyalog çalışmalarının kilit ismi olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Yaveri Ahmed Avad bin Mübarek Cumhurbaşkanlığı konutuna giderken silahlı kişiler tarafından kaçırıldı. Kimler tarafından, ne için kaçırıldığı henüz bilinmiyor.

Yemen Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre, Mübarek, başkent Sana'daki Cumhurbaşkanlığı konutuna giderken kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından kaçırıldı.

Avad bin Mübarek kaçırıldığı sırada anayasa hazırlık komisyonu tarafından hazırlanan anayasa tasarısının denetim kuruluna verilmesi için cumhurbaşkanlığı konutunda düzenlenecek toplantıya katılmak üzere yoldaydı.

Mübarek, aynı zamanda Yemen Ulusal Diyalog Konferansı'nın Genel Sekreterliği görevini de yürütüyordu.

Mübarek, Devlet Başkanı Hadi tarafından 7 Ekim'de hükümeti kurmakla görevlendirilmişti, ama Husiler bu karara itiraz etmişti.

Kaçırma girişiminin Husiler tarafından gerçekleştirildiği belirtiliyor. Husiler ise şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.