Yemen'deki hava saldırılarında onlarca sivil hayatını kaybetti

Yemen'deki hava saldırılarında onlarca sivil hayatını kaybetti

Suudi koalisyonunun öncülüğündeki savaş uçaklarının Yemen'de son bir hafta içerisinde düzenlediği saldırılarda onlarca kişi hayatını kaybetti, bir o kadar kişi de yaralandı.

Suudi öncülüğündeki savaş uçaklarının Umran şehrinde ve Hudeyde kentinden göç eden sivilleri taşıyan otobüse düzenlediği saldırılarda ilk belirlemeler göre 42 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Yemen’in Umran şehrinin el-Berid bölgesine düzenlenen son saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a ve yaralananların sayısı da 19’a ulaşırken bu kişilerin çoğunluğunun kadın ve çocuklardan oluştuğu belirtildi.

Koalisyon uçakları Pazar akşamı, 6 defa Umran şehrinde bulunan el-Kışla caddesindeki yerleşim alanlarını hedef almış ve bu saldırılar sonucu 28 kişi hayatını kaybetmişti.

Al Masirah haber kanalı, 9 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin bazı sahneleri ve görgü tanıklarının ifadelerine yer verdi.

Sivilleri taşıyan otobüse saldırı: 5 ölü

Bir diğer saldırı ise Yemen’de Hudeyde kentinden göç eden sivilleri taşıyan otobüse düzenlendi.

Al Masirah’da yer alan habere göre, Yemen’in Hudeyde kentinden göç eden sivilleri taşıyan otobüse Suudi öncülüğündeki koalisyon tarafından saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucu çok sayıda sivil yaralanırken 5 kişi hayatını kaybetti.

Suudi öncülüğündeki koalisyon 3 yılı aşkındır Yemen’e düzenlediği askeri saldırıları sürdürüyor. Kara, hava ve denizden Yemen’e ulaşan tün yolları kapatan Suudiler bu ülke halkını kıtlık, bulaşıcı hastalıklar ve birçok sorunla karşı karşıya bırakıldı.

İLKHA




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.