Yemen’e hava saldırısı: En az 45 ölü

Yemen’e hava saldırısı: En az 45 ölü

Suudi liderliğindeki koalisyon güçlerinin Yemen’e düzenlediği hava saldırısında en az 45 kişi hayatını kaybetti, saldırıda onlarca kişi de yaralandı.

Suudi liderliğindeki koalisyon güçlerinin Yemen’e düzenlediği hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 45 kişi hayatını kaybetti.

Ülkenin batısındaki Taiz vilayetinde bir Pazar yerinin hedef alındığı saldırıda onlarca kişinin de yaralandığı açıklandı.

Hastanelere kaldırılan yaralılardan bir kısmının durumunun ağır olduğu, bu nedenle can kayıplarının artmasından endişe edildiği ifade edildi.

Koalisyondan ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Uluslararası insan hakları örgütleri, Suudi liderliğindeki koalisyonu sivillerin olduğu pazar yeri, hastane ve yerleşim yerlerini hedef almakla suçluyor. Yemen’deki iç savaşta en az 10 bin sivilin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Suudiler bazı bölge Arap ülkeleriyle birlikte Yemen’in istifa eden Cumhurbaşkanı Abd-u Rabbu Mansur Hadi’yi yeniden iktidara getirmek için 26 Mart 2015’ten itibaren Yemen’e karşı savaş başlattı ama bu saldırıların Yemen’in tahrip olması ve on binlerce masum insanın öldürülmesinden başka bir sonucu olmadı. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.