Yemen'e saldıran ülkelere silah satışını durduran İtalya'nın kararı olumlu karşılandı

Yemen'e saldıran ülkelere silah satışını durduran İtalya'nın kararı olumlu karşılandı

ABD'nin Suudi Arabistan ve BAE'ye F-35 savaş uçağı satışını geçici olarak askıya almasının ardından İtalya hükümetinin de Yemen'e saldıran ülkelere silah satışını durdurma kararı alması Ensarullah Hareketi tarafından olumlu karşılandı.

İtalya'nın Yemen'e saldıran ülkelere silah satışını durdurma kararını değerlendiren Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam, İtalyan hükümetinin kararının olumlu bir adım olduğunu ifade etti.

Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam 

Ensarullah Sözcüsü Abdusselam, İtalya'nın aldığı bu kararın, Yemen'deki sivil ölümlerin önlenmesine ve barış sürecinin desteklenmesine yardımcı olacağını söyledi.

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, dün yaptığı açıklamada Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne silah ihracatını, silahların Yemen'deki iç savaşta kullanıldıkları gerekçesiyle durdurmaya karar verdiklerini duyurmuştu.

Cuma günü alınan karar, Suudi Arabistan ve BAE'ye bomba ve füze ihraç etme ruhsatını iptal ederken yeni izinlerin verilmesini de engelliyor.

İnsan haklarına saygı göstermeyen ülkelere silah ihracatının yasaklanmasına ilişkin 185/1990 Sayılı Kanun İtalya'da 30 yıldır yürürlükte ancak ilk defa uygulanıyor.

İtalyan hükümetinin bu kararı, 6 yıl önce Suudi koalisyonunun Yemen'de başlattığı yıkıcı savaşın durdurulması ve bir barışın sağlanmasına yönelik atılmış küçük bir adım olarak değerlendirildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.