Yeni Buğday Pazarı'nın açılışı yapıldı

Yeni Buğday Pazarı'nın açılışı yapıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 230 zahireci esnafın 50 dönüm üzerine inşa ettiği yeni Kızıltepe Buğday Pazarı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Kızıltepe Akdoğan (Êrradê köyü) yolu üzerinde eski buğday pazarı 230 esnafın bir araya gelerek, 50 dönüm üzerinde inşa ettiği Kızıltepe Buğday Pazarı Tarım Ticaret Merkezi Yapı Kooperatifinin açılışı için mewlid verildi.

Verilen mewlid yemeğinin ardından açılışa geçildi. İlçe Vaizi Kemal Kahraman’ın okuduğu duanın ardından kurdele kesilerek, yeni Buğday Pazarının açılışı yapıldı.

Açılışın ardından bir açıklama yapan Kızıltepe Buğday Pazarı Tarım Ticaret Merkezi Yapı Kooperatifi Başkanı Aydın gül, İpek Mahallesinde bulunan eski buğday pazarlarının şehir içerisinde kaldığı için 230 esnaf bir araya gelerek kendi imkânlarıyla yeni buğday pazarını inşa ettiklerini söyledi.

Gül, “Yeni Buğday Pazarı'nın yapımına 2 yıl önce başlamıştık. Burada 230 üyemiz, 208 ofisimiz ve 175 ambarımız var. Çok şükür Allah bizi amacımıza ulaştırdı. Bugün açılış mewlidimizi verdik. Yeni buğday pazarımız esnaflarımıza, çiftçilerimize ve milletimize hayırlı olsun.” temennisinde bulundu.

Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Çiftçi ise, “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz yeni buğday pazarı sezona yetişir. İnşallah esnaflar burada buğday, mısır ve pamuk alım satımı yapacaklar. İlçemiz için gereken bir buğday pazarıydı çünkü birçok esnafımız Kızıltepe şehir merkezinde bulunan eski buğday pazarında kalıyorlardı. Çiftçilerimiz burada kendi imkânlarıyla kendilerine yeni bir yer inşa ettiler. Tüm esnaf ve çiftçilerimize hayırlı olsun her zaman onların yanında olacağız.” dedi.

Açılışa ilçe müftüsü Masum Taşçı, ilçe vaizi Kemal Kahraman, AK Parti İl Başkanı Nihat Eri ilçe Başkan vekili Aydın Yücedağ, Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi, esnaflar ve çiftçiler katıldı.

İLKHA

 


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.