Yeni dünya düzeni kurulurken Müslümanlar bir strateji geliştirmelidir

Yeni dünya düzeni kurulurken Müslümanlar bir strateji geliştirmelidir

​Mardin’in Midyat ilçesinde düzenlenen konferansta konuşan Abdurrahman Dilipak, yeni bir dünya kurulurken Müslümanların acilen vahdet üzerine bir strateji geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Midyat Temsilciliği tarafından Fen Lisesi Konferans salonunda Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak’ın sunumuyla yeni bir dünya düzeninde Müslümanların son durumu ve dünya gerçeklerine dikkat çekilen "Gidişat nereye? " konulu bir konferans düzenlendi.

Program, Eğitim-Bir-Sen Midyat Şube Başkanı Hüseyin Yücel’in eğitimde kılık-kıyafet yönetmeliği ve İstanbul Sözleşmesine tepki gösterdiği açılış konuşmasıyla başladı.

Ardından bir konferans veren Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, küresel güç odaklarının dünya düzeni ve insanlık üzerindeki kanlı ve kansız planlarından detaylar paylaştı. 2025 yılına kadar dünyanın siyasi, teknolojik ve iktisadi olarak büyük gelişim ve değişimlere gebe olduğuna dikkat çeken Dilipak, Müslümanların acilen bir strateji geliştirmeleri, birlik ve beraberliği sağlamaları gerektiğini ifade etti.

"Bizim gelecek tasavvurumuz adalet ve barıştır"

Dilipak, "Kur’an-ı Kerimde bize şöyle bir soru sorulur. Fe eyne tezhebu (Bu gidiş nereye?). Bunun cevabını hepimizin tek tek vermesi gerekiyor. Bu, bir konferans sorusu olmaktan çok, Allah’ın bu dünya imtihanındaki bir hatırlatmasıdır. Bu gidiş nereye? Bu soruyu kendimize sormamız gerekir. Önce nerden geldiğimize bakalım ve sonra bu günümüze. Sonrada bir gelecek tasavvurumuz olsun. Gelecek tasavvurumuz, yeryüzünde adaletten, barıştan, hürriyetten yana; herkesin inandığı gibi yaşadığı, düşüncesini özgürce ifade edebildiği inançları, malları, canları, namusları, akılları ve nesilleri güvende olan bir medeniyet inşa etmektir. Yeryüzüne bunun için geldik. Kula kulluk olmasın diye. Ama öyle olmadı."

"Birbirimize rağmen kazanacak bir zaferimiz yok"

Bugün tarihin kırılma noktalarından birinde bulunduklarını söyleyen Dilipak, Müslümanların birbirlerine rağmen kazanacak zaferlerini olmadığını ve gücünün farkında olmaları gerektiğini söyledi.

Dilipak, "Buraya gelene kadar da her şey yolunda değildi. Niye biliyor musunuz? Bir yüzyıla insanoğlu üç dünya savaşı sıkıştırdı. Şimdi de bir yenisini daha buna eklemek için uğraşıyor. Akıllanmadık. Allah (Celle Celalühu) cahil ve zalim bir topluluğa yardım etmez. Öyle diyor Allah (Celle Celalühu). Nereye gidiyoruz sorunun cevabı aslında sizin vermeniz gereken bir cevaptır. Nereye gidiyoruz. Birbirimize rağmen kazanacak bir zaferimiz yok bizim. Bir araya gelmezsek hepimiz kaybedeceğiz. Gücümüzün farkında değiliz. Hiç düşündünüz mü? 22 tane Arap ülkesi var. Aynı din, dil, coğrafya, kültür ve gelenek… Her şeyleri aynı. Her birine ayrı devlet biçtiler. Bu ulusçuluk kavramı bölünmeyle bitmez.  Herkes birleşmeye çalışıyor. Biz halen nasıl parçalanırız onun derdindeyiz. Aramızdaki sınırları kaldırmaya değil, yeni sınırlar koymaya çalışıyoruz. Müslümanlar yeni bir dünya inşa edeceklerse, bu sadece Müslümanlar arası bir ittifakla gerçekleşmeyecek. Peygamber Efendimizin Mekke ve Medine’de uyguladığı yöntem bizim için esastır. Biz yeryüzündeki tüm Müslümanlarla müntehid olacağız. Aynı Allah’a ve Resule, kitaba iman edenler tek bir millet, tek bir ümmet ve tek bir cemaattir. Kim ki ikinci bir cemaatten söz ediyorsa, (hâşâ) ya kendine bir ilah ya yeni bir kitap ya da bir resul uydurmuştur. Biz Müslümanlardanız ve Müslümanlar kardeştir!" diye konuştu.

Müslümanların dünyanın her yerinde iktisadi ve siyasi olarak yer alması gerektiğini vurgulayan Dilipak, geçmişte yaşanan ve gelecekte yaşanabilecek bazı olaylara dikkat çekerek, gelişen teknolojinin büyük değişimlere yol açacağını, artık bilgiye ulaşmanın değil ekletmenin esas olacağını ifade etti.

Son olarak, öteden beri küresel güçlerin özellikle kadınları kısırlaştırmak için girişimlerinin olduğunu ifade eden Dilipak, İstanbul Sözleşmesi’nin de evlilik ve aile mefhumunu ortadan kaldırarak, batının Müslüman nesli yok etme projelerinden biri olduğunu sözlerine ekledi.

Programa; Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Şehmus İleri, İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rıfat Direkçi, Savur İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, Midyat Kent Konseyi Başkanı Zeyni Bedir, bazı kurum amirleri, STK temcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.