Yeni kimlik kartları ücreti belli oldu

Yeni kimlik kartları ücreti belli oldu

Bursa Valiliği, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı uygulamasına, 02 Ocak 2017'den itibaren başlanacağını ve fiyatların 16 TL olarak belirlendiğini bildirdi.

Bursa Valiliği, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı uygulamasına 02 Ocak 2017'den itibaren başlanacağını, yeni kimlik kartları ile ilgili ücretin 16 TL olarak belirlendiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununda 14 Ocak 2016'da yapılan değişiklik ile Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı uygulamasına 02 Ocak 2017'den itibaren Bursa'da da geçileceği kaydedildi.

Açıklamada, yeni kimlik kartlarının temini ile ilgili şu ifadelere yer verildi: "Kimlik kartı başvurusu ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de vatandaşlarımız tarafından, Genel Müdürlük web portalı (https: //ekimlikrandevu.nvi.gov.tr) üzerinden ya da 199 numaralı çağrı merkezi aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak ikamet edilen en yakın nüfus müdürlüğüne yapılacaktır."

Yeni kimlik kartı 16 TL ve peşin tahsil edilecek

Yeni kimlik kartı başvurusunun, nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet son altı ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf ile yapılacağı belirtilen açıklamada değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartının 2017 yılı bedelinin 16 TL olduğu bildirildi.

Kaybetme bedeli 32 TL

Kimlik kartının bedeli başvuru sırasında peşin olarak tahsil edileceği belirtilen açıklamada, "30 gün içinde bildirilen doğum olaylarına ilişkin olarak kimlik kartı başvurusunda bulunulması durumunda herhangi bir bedel alınmayacaktır. Kimlik kartını aldıktan sonra kaybedilmesi halinde kimlik kartı bedeli 32 liradır. Kimlik kartının kaybedilmesi veya çalınması durumunda çağrı merkezi veya nüfus müdürlüğüne bildirilmesi gerekmekte olup, kayıp ve çalıntı bildirimi yapıldıktan sonra kimlik kartı iptal edilecektir. Kullanılmakta olan nüfus cüzdanları yeni kimlik kartı alınıncaya kadar geçerli olacaktır." ifadelerine yer verildi. (Zeki Aras- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler