Yeni Milli Eğitim Müdürü göreve başladı

Yeni Milli Eğitim Müdürü göreve başladı

Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan İbrahim Şişman, yeni görevine başladı.

MARDİN - Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Şehmus İleri'nin emekliye ayrılmasından sonra yaklaşık 5 aydır Şube Müdürü Şirin Avcı tarafından vekâleten yürütülen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne asaleten İbrahim Şişman atandı.


Midyat'ta daha önceki dönemlerde görev yapmış Milli Eğitim Müdürlerinin yapmış oldukları icraatlara yenilerini eklemek istediklerini belirten Şişman, eğitim kalitesini en üst seviyeye çıkarmak için tüm yönetici, öğretmen, veli ve diğer çalışanlarla birlikte tam bir işbirliği içerisinde çalışacağını kaydetti.


Eğitim sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili bir acil eylem planı hazırlayacaklarını anlatan Şişman, "Eğitim ve öğretim alanındaki sorunların tespiti ve çözümüne ilişkin bir çalışma başlatıyoruz. Mardin Valimizin Sayın Ahmet Cengiz öncülüğünde il genelinde bir eğitim seferberliği başlatıldı. Biz de bu işin Midyat ayağını gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda en ücra köyümüze dahi ulaşarak sorunların tespiti ve çözüm önerileriyle birlikte bir rapor hazırlayacağız ve bunu Mardin Valiliği'ne sunacağız" dedi.


Midyat için her şeyi birer fırsata dönüştürmenin kararlılığında olacaklarını vurgulayan Şişman, şunları söyledi: "Midyat her şeyin en iyisini hak ediyor. Bunu sağlamak için bizlerde eğitimciler olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. İnşallah bunu başarırız. Ama öncelikli işimiz eğitim. Okullarımızda her aileden bizlere emanet edilmiş yavrularımız bulunmakta… İlçemizdeki her ailenin eğitimle bağı olması nedeniyle bizler de her aileyi kendi yakınımız biliyoruz. Bu nedenle ailelerden de destek bekliyoruz. Herkes eğitim için sorumluluk almalıdır. Buna işadamları ve sivil toplum kuruluşları da dâhildir. Ancak bu şekilde eğitim kalitemizi yükseltebilir ve çocuklarımızın iyi şartlarda eğitim almalarını sağlayabiliriz."


Okulların ve öğretmenlerin her zaman destekçisi olacaklarını ve sorunlarıyla yakından ilgilenip çözümler üretmeye çalışacaklarını kaydeden Şişman, zorlaştıran değil, kolaylaştıran olacaklarını, birlikte isteyip irade ve kararlılık sonucunda elde ettikleri başarının onurunu da yine hep birlikte yaşayacaklarını sözlerine ekledi.


İbrahim Şişman Kimdir?
1961 Malatya doğumlu olan İbrahim Şişman, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği'ni bitirdikten sonra Uşak, Ağrı ve Konya'da çeşitli okullarda idarecilik görevinde bulundu. İbrahim Şişman, evli ve 1 kız çocuk babası. (Mehmet Sait Başaran - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.