Yeni Nesil Masaüstü Bilgisayarlar

Yeni Nesil Masaüstü Bilgisayarlar

Yeni masaüstü bilgisayarlar ağırlığı 1 kg.

Hantal, ağır ve çok yer kaplayan PC'lerin dönemi kapanalı zaten çok oldu. Dizüstü bilgisayar pazarında yaşanan bu dönüşüme artık masaüstü pazarında da şahit oluyoruz. Önce ekranlarımız inceldi ve hafifledi. Şimdi sıra bilgisayar kasalarında...

Lenovo, şimdi de ofislerin çehresini değiştiriyor. Bu amaçla pazara sunulan kısaca "Tiny" olarak adlandırılan "Lenovo ThinkCentre M92p", sadece 1 kg. ağırlığı ve golf topu büyüklüğündeki (34.5 mm) ebatlarıyla masaüstü pazarının en "mini"si unvanını kazanırken, görenleri şaşırtmaya da devam ediyor.

Bir golf topunun içine neler sığdırabilirsiniz ki? İşin aslı Lenovo, 3.nesil Intel işlemci ve Intel vPro teknolojisi gibi donanım pazarının yeni ve yüksek teknolojilerini bu cihaza sığdırmayı başarmış. Intel Core işlemciyle desteklenen cihazdaki "Intel vPro Support" teknolojisi kullanıcılara, basitleştirilmiş masaüstü ve bulut yönetimi sağlıyor. Yerleşik Wi-Fi teknolojisiyle kullanıcıların ofislerini yanlarında taşımalarına imkan sağlayan Tiny, tüm bu özellikleriyle performans ve kullanım kolaylığıyla da öne çıkıyor.

Cihazda yer alan "Intelligent Cooling Engine" (ICE2) teknolojisi sayesinde kullanıcılar, uzun saatler boyunca sessiz ve ısınmadan çalışma imkanına sahip oluyor.

"Cisco EnergyWise" teknolojisi ve Platinum güç tasarrufu ünitesi ise Tiny'nin  %92'ye varan enerji tasarrufuyla fark yaratmasına neden oluyor.

USB 3.0 ve Wi-Fi özellikleri de bulunan Tiny ayrıca, Lenovo'nun Microsoft'la birlikte geliştirdiği "Enhanced Experience 3.0" teknolojileriyle diğer masaüstü cihazlara oranla yüzde 30 daha hızlı açılıyor. Yine Tiny'de yer alan "TPM Security Chip" ise kullanıcılara maksimum veri güvenliği sunuyor.

chip

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.