Yeni Refah Partisinden Saadet Partisinin tahliyesine ilişkin açıklama

Yeni Refah Partisinden Saadet Partisinin tahliyesine ilişkin açıklama

​Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ener, Saadet Partisinin tahliye işlemlerine ilişkin açıklama yaptı.

Saadet Partisi Genel Merkezinin tahliye işlemlerine ilişkin açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ener, gerçekleştirilen hukuki tahliye işlemine gösterilen tepkilerin bir siyasi algı oyunu olduğunu belirtti.

Tahliye sürecini anlatan Ener, "Saadet Partisi bundan 'tam 6 ay önce' kesinlesen mahkeme kararıyla, binayı hukuken tahliye etmek zorunda olduğunu öğrenmiştir. Bu olay tamamen hukuki ve haklı bir sürecin sonucudur. Ortada iddia edildiği gibi bir mağduriyet yoktur. Bugün burada, değişen dünya koşullarını doğru okuyup, Türkiyemizin geleceği için pozitif ve yapıcı bir biçimde, Milli Görüşün ruhuna, prensiplerine uygun bir siyaset yapmayı terk edip, günlük, sert üsluplu, yıkıcı bir siyaset yapmayı tercih eden Saadet Partisi’nin Milli Görüş prensiplerine uygun olmayan siyaset anlayışı tahliye ediliyor."  dedi.

"Biz geçmişimizin hatırına 6 ay önce elde ettiğimiz tahliye hakkına rağmen, Saadet Partisi yetkililerinden gelen özel rica üzerine, 31 Mart Mahalli İdareler seçiminin geçmesini bekledik." diyen Ener, "Ancak, 1 Nisan 2019 tarihinde binayı boşaltmayı taahhüt eden, tarafımıza parti yetkilileri tarafından imzalı 'taahhütname' sunan Saadet yetkilileri bizi şaşırtmadılar.  Tamamen haklı, hukuki bir Yasal işlemi dahi siyasi şova dönüştürmeyi tercih ettiler..

Milli Görüş siyasetinin temeli ahlaktır, ahlak sahibi Milli Görüşçü insanların sözleri, taahhütleri senettir.  Sözünde durmak Müslümanlığın şiarıdır." ifadelerini kullandı.

Ener, "4 ay önce imzaladıkları tahliye taahhütnamesinden hiç bahsetmeden bu yaşananları siyasi malzemeye dönüştürüp, buradan kendilerine siyasi ikbal bekleyenlerin kucağında Erbakan resmi olsa da, siyasetlerinde Milli Görüşten eser kalmamıştır. Tüm iyi niyetimizi suiistimal eden,  Saadet yetkilileri imzaladıkları taahhütnamenin gereğini de yapmadıkları için, bundan tam 6 ay önce elde ettiğimiz tahliye hakkımızı bugün kullanmak durumunda kaldık." şeklinde konuştu. 

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler