Yeni Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan görevine başladı

Yeni Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan görevine başladı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bayburt Valiliği'nden Şırnak Valiliği'ne atanan Vali Ali Hamza Pehlivan, görevine başladı.

Cumhurbaşkanlığı'nın 17 Temmuz 2019'da yayımlanan kararnamesiyle Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atanan Şırnak Valisi Mehmet Aktaş'ın yerine atanan Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, kente gelerek görevine başladı.

Vali Pehlivanı, Valilik bahçesinde; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, kurum müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ve Şırnaklılar karşıladı.

Kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaşan Vali Pehlivan, ardından valilik makamına çıkarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına Şırnaklıları selamlayarak başlayan Pehlivan, "Geçtiğimiz haftaya kadar 2 yıldır görev yapmış olduğum kadim bir şehir olan Bayburt'taydım. 2 yıl görev yaptıktan sonra, Şehr-i Çoruh Bayburt'dan Şehr-i Nuh Şırnak'a gelmek nasip oldu. Öncelikle geldiğim vilayetten Bayburtlu hemşerilerimizin sizlere sevgi ve selamlarını getirdim, lütfen kabul buyurun." dedi.

Vatandaş odaklı çalışmalara kalınan yerden devam edeceklerini ifade eden Pehlivan, "Şırnak'ımızda bugün itibariyle göreve başlamış bulunuyoruz. İnşallah bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızla, bütün mesai arkadaşlarımızla sevgi ve saygı temelli, özveri temelli bir anlayışla, vatandaş odaklı bir anlayışla yoğun bir şekilde, üstün bir gayretle çalışacağız. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızdaki arkadaşlarımızla hemen bugünden itibaren gerekli istişare ve bilgi alışverişinde bulunmaya başlayacağız ve şehrimizi tanıdıkça hem konuların derinlemesine ve bütün incelikleriyle detayına ineceğiz, hem de onlara ilave yapılacak işlerle ilgili de beklemeksizin adımlarımızı da hep birlikte atacağız. Şehr-i Nuh'a merhaba diyorum. Şırnak'a merhaba diyorum. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. İnşallah güzel duyguları hep birlikte çoğaltmak nasip olur. Şırnak Vilayetimize güzel duygularla geldik, inşallah birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma içerisinde, omuz omuza, gönül gönüle güzel günlerimiz olacak. Şırnaklı hemşerilerimizi bu vesile ile bir kere daha canı gönülden muhabbetle selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler