Yeni Zelanda'daki haçlı teröristin Avusturya bağlantısı ortaya çıktı

Yeni Zelanda'daki haçlı teröristin Avusturya bağlantısı ortaya çıktı

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Yeni Zelanda'daki saldırıyı düzenleyen haçlı teröristle, Avusturya'daki "Kimlikçiler Hareketi" arasında bağlantı olduğunu söyledi.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Yeni Zelanda'da 2 camiye düzenlediği saldırıda 50 Müslümanı şehid eden haçlı teröristle, Avusturya'daki "Kimlikçiler Hareketi" arasında finansal destek ve bağlantı olduğunu söyledi.

Kurz, Avustralya asıllı haçlı teröristle aşırı sağcı "Kimlikçiler Hareketi" Sözcüsü Martin Sellner'in bağlantısının ortaya çıkarıldığını belirtti.

Avusturya polisi, Sellner'in evinde yaptığı aramada, soyadı Avustralyalı teröristle aynı olan bir hesaptan bin 500 avro para yardımı yapıldığını tespit etmişti.

Yeni Zelanda'daki saldırıyı gerçekleştiren teröristin, 26 Kasım 2018'de Avusturya'ya gittiği ve başta başkent Viyana olmak üzere ülkenin çeşitli kentlerini gezdiği ortaya çıkmıştı.

Aşırı sağcı Kimlikçiler Hareketi, göçmen, İslam ve Müslüman karşıtlığıyla biliniyor. Avrupa'nın göçmenler ve Müslümanlardan arındırılmasını savunuyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum