Yeniden Refah Partisi Van İl Teşkilatı görevlerinden istifa etti

Yeniden Refah Partisi Van İl Teşkilatı görevlerinden istifa etti

Yeniden Refah Partisi'nin Van il Başkanı ve beraberindeki 100 kişilik il teşkilatı, görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Ocak 2019 tarihinde Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Mehmet Fatih Erbakan tarafından partinin Van İl Başkanlığı görevine getirilen Dr. Abdullah Lenk, yaptığı bir basın açıklamasıyla beraberindeki 100 kişilik ekibi ile birlikte istifa ettiklerini duyurdu.

Parti içerisinde yaşanan entrikaların partiye ve partinin genel başkanına zarar vermemesi için görevlerinden istifa ettiklerini belirten Lenk, çalışma arkadaşlarından ve partililerden helallik aldı.

Lenk ile birlikte istifa eden ve partinin yönetim kurulunda da görev alan isimlerden bazıları ise şu şekilde: İl Başkanı Op. Dr. Abdullah Lenk, Teşkilat Başkanı Şeref Gültepe, Mahalli İdareler Başkanı Yılmaz Aysan, Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Lenk, Siyasi İşler Başkanı Recep Türkmenoğlu, Ekonomi Başkanı Ferit Ersanlı, Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Kudret Akkuş, Çaldıran İlçe Başkanı Abdurrahman Öztopçu ve çok sayıda parti üyesi istifasını sunan isimler arasında. 

"Parti binasına girişlerimiz engellendi"

Lenk yaptığı basın açıklamasında, "Gençlik ve Talebelik yıllarımda Milli Türk Talebe Birliği çatısı altında başlayıp bugüne kadar herhangi bir menfaat, çıkar beklemeden yola çıktığım bu davada, Ocak 2019 tarihinde itibaren Yeniden Refah Partimizin kurucu il başkanı olarak tevdi edilen görevi ifa etmekteyim. Ancak kendini dava üzerinde gören bir takım nifak odaklarının il kongre arifesinde bir takım siyasi entrikalarla bizlere zarar verme çabası içerisinde olduklarını üzülerek gözlemledik. Bu çabaların il yönetimimize, partimize, bu davaya ve kıymetli Genel Başkanımız Dr. Mehmet Fatih Erbakan Beye zarar vermemesi için 17 Eylül 2019 tarihi itibariyle ekibimle beraber istifa kararı almış bulunmaktayım. Nifak tohumları eken şahıslar tarafından 11 Eylül 2019 tarihinde il binamızın kilitleri bizden habersiz değiştirilmiş, parti binamıza girişlerimiz engellenmiştir. Bu durum tutanak altına alınmıştır."  

"Tüm dostlarımdan helallik istiyorum"

Çevresinden ve partililerden helallik isteyen Lenk, "Gerek partimiz gerek üyelerimizin güvenliği için resmi evrak ve üye bilgilerini içeren evrakları alıp istifamdan sonra partimiz tarafından görevlendirilecek olan arkadaşımıza tutanak ile beraber teslim edeceğim. Görev süresince bilerek ya da bilmeyerek kalbini kırdığım, üzdüğüm tüm arkadaşlarımdan ve ailemden helallik diliyorum, hepinizi Allah'a emanet ediyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.