Yenikent Mahallesinde Kutlu Doğum etkinliği

Yenikent Mahallesinde Kutlu Doğum etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Yenikent Mahallesinde Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Konya İl Koordinatörlüğü tarafından Konya’nın Karatay ilçesine bağlı Yenikent Mahallesi'nde Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirildi.

Yoğun katılımın gerçekleştiği Kutlu Doğum etkinliğine Meram İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, HÜDA PAR Karatay İlçe Başkanı İhsan Dal, HÜDA PAR Selçuklu İlçe Başkanı Ramazan Erman, Karatay Belediye Meclis Üyeleri, Obruk Köyleri Derneği Başkanı Sırrı Demirel, Karatay Muhtarlar Derneği üyeleri ve Obruk Köyleri Muhtarları katıldı.

Yenikent Mahallesi Kur’an Kursu avlusunda gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği Üzeyir Bardakçı tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı.

Yenikent Mahalle Muhtarı Nurettin Koca tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından, Karatay İlçe Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve Obruk Köyleri Derneği Başkanı Sırrı Demirel selamlama konuşmaları yaptılar.

Kutlu Doğum Etkinliği, Grup Davet sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgiler ile devam etti.

Daha sonra günün anlam ve önemine binaen Emrah Daş bir konuşma yaptı. Hz. Muhammed’i anlatmanın bir programa sığdırılmasının mümkün olamayacağını ifade eden Daş, “Akıbet ve ahretimizin hayırlı olması için Allah Resulünü tanıyıp, anlamalı ve O’nun mesajını bugüne, bu çağa taşımalıyız." dedi.

Daş,"İşin şu hususunda dikkatlerinizi çekmek istiyorum, Allah Resulü bir Müslüman için anı ve hatıra değildir. Anılıp, hatırlanıp daha sonra geçilecek bir şey değildir. Sizler anılacak şeyi anar, hatırlar daha sonra bir kenara kaldırır koyar ve hayatınıza kaldığınız yerden devam edersiniz. Mesela doğum gününüzü hatırlar, evlilik yıl dönümünüzü veya değer verdiğiniz herhangi bir gününüzü hatırlar, anar daha sonra bir kenara koyar ve hayatınıza devam edersiniz. Ama Allah’ın Resulü bizler için bir anı veya bir hatıra değildir. O’nun bıraktığı miras bugün hâlâ şimdi yaşayan, yaşanan ve yaşatan bir mirastır. Bundan dolayı diyoruz ki Allah Resulünü anmaktan, hatırlamaktan ziyade O’nu anlamaya gayret edelim.” şeklinde konuştu.

Hz Muhammed'in hak ve adaletin en güzel örneğini olduğunu söyleyen Daş, “Günümüzde haksızlığın, adaletsizliğin, zulmün, sömürünün, kan ve gözyaşının hakim olduğu bir dünyada her zamankinden daha fazla muhtacız Allah Resulünün mesajı anlamaya. Sevgili Peygamberimiz bundan bin 400 sene öncesinden sanki günümüz dünyasını anlatıyormuşçasına buyuruyor ki, 'bir kavimde haksız yere hüküm verilirse, haksızlıklar ortaya çıkarsa, o kavim de, o toplum da kan yaygınlaşır.' Yani bir toplumda haksızlıklar baş gösterirse, o toplumu kan ve gözyaşı alır. Allah Resulü hayatı boyunca hakkı ve adaleti hakim kılmak için gayret etmiş, mücadele etmiş, gerek Müslümanlar ve gerekse de gayrı Müslimler arasındaki ilişkilerinde, münasebetlerinde ve hükümlerinde hakkın ve adaletin en güzel örneklerini bizlere sunmuştur.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, M. Cafer Varol tarafından yapılan dua ile sona erdi. (Mehmet Ali Ekinci- İLKHA) 


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.