Yenişehir ilçesindeki atık su sorununun çözüme kavuşturulması için proje hazırlandı

Yenişehir ilçesindeki atık su sorununun çözüme kavuşturulması için proje hazırlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Yenişehir ilçesinde bulunan Çelikevler, Aziziye ve Gürdoğan Mahallelerinde çarpık yapılaşmadan kaynaklı atık su sorununa yönelik projeyi tamamladı.

Diyarbakır genelinde ve ilçelerinde altyapı ile içme suyu sorunlarını çözmek için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, merkez Yenişehir ilçesindeki; Çelikevler, Aziziye ve Gürdoğan Mahalleleri için hazırladığı proje ile içme suyu ve kanalizasyon altyapısı sorunlarını giderecek.

Hazırlanan projeyle, Çelikevler Mahallesine 24 saat kesintisiz ve içilebilir kalitede su verilmesi hedefleniyor. Mahallede ayrıca, kanalizasyon ile ilgili proje yakın zamanda hayata geçirilecek. Bu projeyle, Çelikevler Mahallesinin atık suları, yeni yapılacak terfi hattıyla mevcut atık su arıtma tesisine iletilecek.

"Atık suların verdiği zarar önlenecek"

Aziziye ve Gürdoğan Mahallelerinde ise, imara aykırı, kaçak yapılaşma sebebiyle atık su sistemlerinin dere yatağına herhangi bir kapalı sistem olmadan deşarj edilmesi sonucu açıkta akarak dere yatağını kirletiyor. Bu nedenle sağlık ve görüntü açısından sıkıntı oluşturan atık su sorunu da DİSKİ tarafından hazırlanan projeyle çözüme kavuşturulacak. DİSKİ, yapacağı çalışmayla yaklaşık 700 metre kanalizasyon şebekesi döşeyecek, bu sayede atık suların verdiği zararı önleyecek.

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci’yi makamında ziyaret ederek projenin detaylarını görüşen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, "Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’nun talimatıyla Çelikevler, Aziziye ve Gürdoğan Mahallerimizde çalışmalara başladık. Buralarda yapacağımız çalışmalarla ilgili, mahallemizde yaşayan hemşerilerimizin görüşünü aldık, daha sonra projemizi oluşturduk. Kurumlarla ortaklaşa çalışarak hemşerilerimizin talebine uygun hizmet etmek için gayret ediyoruz. Diyarbakır’ımızın her noktasında çalışmalarımız devam edecek." açıklamasını yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler