'Yepyeni bir anayasa ile darbe kanunlarının kökünü kazıyalım'

'Yepyeni bir anayasa ile darbe kanunlarının kökünü kazıyalım'

Ak Parti Bursa 5. Olağan İl Kongresi’nde konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Yepyeni bir anayasayla bu darbe kurallarının kökünü kazıyalım.”dedi.

Ak Parti Bursa 5. Olağan İl Kongresi’nde konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Yepyeni bir anayasayla bu darbe kurallarının kökünü kazıyalım.”dedi.

 

Ak Parti Bursa 5. Olağan İl Kongresi Atatürk Spor Salonu'nda, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu burada yaptığı konuşmada, "Bir taraftan, 'paralel' ile mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz. Yapanın yanına bu ülkede kar kalmayacak. Herkes öyle bilmeli. Kim ne söylerse söylesin, kim ne düzen kurarsa kursun, herkes bilsin ki kendi arabamızı da uçağımızı da yapacağız, kendi istihbaratımızı da yapacağız ve dünyanın ilk 10 devletinden biri olacağız." dedi.

 

Soylu, “Türkiye'de 13 yıldır büyük bir mücadelenin sürdürüldüğünü belirten Soylu, şöyle devam etti: "21. yüzyıla iyi başladık ve iyi gidiyoruz. Türkiye'yi engellemeye çalıştılar. 20. yüzyılda çeşitli badirelerle bize tuzak kurmaya çalıştılar ama bu kadrolar sinmedi, korkmadı, ürkmedi. Her türlü tuzağa, oyuna, hileye, desiseye rağmen, Ergenekon'a, Balyoz'a, Ayışığı'na rağmen, 17 ve 25 Aralık darbelerine rağmen, Ak Parti'nin kapatılması tehlikesine rağmen ayakta durdunuz, 'özgür, demokrat, zengin ve yeni Türkiye' dediniz. Ne zaman büyük bir mücadele ortaya koydunuz, ne zaman hepimizin umudunu, Türkiye'nin hayallerini, bu büyük milletle buluşturdunuz, birtakım hayallerle ümidinizi kırmaya çalıştılar, birtakım eylemlerle Türkiye'nin huzurunu, istikrarını bozmaya, zenginleşmesini engellemeye çalıştılar."şeklinde konuştu.

 

Rusya'nın Avrupa'ya göndereceği enerji için yürütülen projenin, Türkiye'nin istikrarı ve huzuru sayesinde Güney Afrika ile Türkiye üzerinden geçtiğini anlatan Soylu, " Irak'ın kuzeyinden bütün dünyaya nakledilecek ve Irak'ın merkezi hükümetiyle Irak'ın kuzeyindeki Kürt hükümetiyle ve Türkiye ile aralarındaki meseleyi ortaya koyacak bir süreci, hem de 17 ve 25 Aralık bağlamıyla beraber engellemeye çalıştılar ama onda da başarılı olamadılar." ifadelerini kullandı.

 

“Çözüm süreci, bizim vazgeçilmezimizdir.”

"Çözüm süreci, bizim vazgeçilmezimizdir," Diyen Soylu, Türkiye'nin, ekonomik, demokratik ve komşu ülkelere rehber olma anlamında birinci atılımını tam anlamıyla yerine getirdiğini savundu.

Parelel yapıya da değinen Soylu şöyle devam etti,: “17 Aralık darbelerini paralel çeteler yaptı. Millet, onlara cevap verdi; 'Bu milletin istikbali ve iradesini peşkeş çekemezsiniz. Size müsaade etmeyeceğiz' dedi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a seçimlerde sahip çıktı."

 

“Yepyeni bir anayasayla bu darbe kurallarının kökünü kazıyalım”

Birilerinin, şantaj ve kasetlerle Ak Parti'yi çökertmek için mücadeleye devam ettiğini söyleyen Soylu son olarak, "Şu Ezan-ı Muhammediye'nin okunduğu minareler kadar başınız dik olsun, onurlu olun. Bir taraftan, 'paralel' ile mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz. Yapanın yanına bu ülkede kar kalmayacak. Herkes öyle bilmeli. Çözüm süreci, bizim vazgeçilmezimizdir. Farklılıklarımızın üzerinden bizi idare etmeye çalışanlara ders verdiniz, kimseyi ötekileştirmediniz ve bu ülkede ötekileştirme yapanlara demokrasi, milli irade ve herkesin birbirini kucaklamasıyla, Ak Parti'nin politikalarıyla nasıl gerçekleşebileceğini ortaya koydunuz. Marttaki mahalli seçimlerde, 2009, 2011, 2002'de darbe kurallarını, vesayet kurallarını ortadan kaldırmak üzere bu millete söz verdik, 'yeni anayasa' dedik. Çok çalışmalıyız ve 2015 seçimlerinde en az 330, eğer 367'nin üzerinde olursa nurun ala nur olur, yepyeni bir anayasayla bu darbe kurallarının kökünü kazıyalım. Kim ne söylerse söylesin, kim ne düzen kurarsa kursun, herkes bilsin ki kendi arabamızı da uçağımızı da yapacağız, kendi istihbaratımızı da yapacağız ve dünyanın ilk 10 devletinden biri olacağız.” ifadelerini kaydetti. (Zeki Aras –İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.