"Yerde yatmalarına razı olamazdım"

"Yerde yatmalarına razı olamazdım"

Suriyeli yaklaşık 15 mülteci gencin Konya'da yerde yattıklarını öğrenen duyarlı vatandaş, onlara evinden yatak, battaniye ve yastık verdi ve yerde yatmalarına razı olamadığını söyledi.

KONYA - Konya'ya çalışmaya gelen yaklaşık 15 Suriyeli gencin yerde yattıklarını, battaniyeleri olmadığından geceleri üşüdüklerini öğrenen vatandaşlardan A.Rahim Yüzkan, onlara evinden yatak, battaniye ve yastık götürüp verdi.

 

Konuyla ilgili konuşan A.Rahim Yüzkan, "Konya'ya gelip kazanacakları parayı ailelerine göndermek isteyen bu gençler belki diğer vatandaşlarından biraz daha şanslı ama kiraladıkları evde bile yatak ve battaniyeleri olmadığı için üşüdüklerini duydum. Gönlüm buna razı olmadı. Karınca kararınca, evimden onlara yatak, battaniye ve yastık getirdim. En azından evimizde fazla veya kullanmadığımız yatak ve battaniyelerimizi bu kardeşlerimize versek hem onları memnun ederiz hem de sevap kazanmış oluruz diye düşünüyorum. Allah onların yardımcısı olsun ve bizi de böyle musibetlerden korusun." dedi.

 

Aldıkları yardıma sevindikleri gözlerindeki parıltılardan belli olan Suriyeli gençler, Arapça 'Şükren' diyerek vatandaşa teşekkürlerini bildirdiler.
Çoğu kiralık ev bulamadıkları için geceleri soğuk havada parklarda yatmak zorunda kalan Suriyeli mülteci gençlerden kiralık ev bulanlarının ise yatak ve battaniyeleri olmadığından için içeride üşüdükleri belirtildi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.