Yerel mahkeme İhya-Der Davasında beraat kararı verdi

Yerel mahkeme İhya-Der Davasında beraat kararı verdi

Elazığ 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen davada 18 kişinin mağdur edildiği İhya-Der dosyasında beraat kararı verildi.

Daha önce Yargıtay 16’ncı ceza mahkemesinin beraat istemli olarak bozduğu Elazığ İhya-Der dosyası hakkında Elazığ 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi bugün yapılan yargılama sonucunda beraat kararı verdi. Böylece FETÖ kumpasıyla yıllardır mağdur edilen 18 kişinin masum oldukları kesinleşmiş oldu.

Bugün saat 10.00’da Elazığ Adliyesinde görülen duruşma sonrasında açıklamalarda bulunan dava avukatlarından Engin Alanoğlu, İhya-Der dosyasına ceza reva görenlerin ilahi adaletin tecellisi gereği şu an yargılanmakta olduğunu söyledi.

Alanoğlu, “Bugün Elazığ 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi İhya-Der dosyası mağdurlarından 18 sanığın tamamına ayrı ayrı beraat kararı verdi. Bu bizim beklediğimiz bir karardı ancak, sizlerin de takdir ettiği üzere geç gelmiş bir karardı. Geç gelen adalet, adalet midir derseniz, bu anlamda mahzun da olsak şu karar bizi teselli etmektedir. Dosya kapsamında sanıklar soruşturma aşamasından beri birçok sıkıntı ve mağduriyet yaşadılar. Bu aşamada görev alan polisler, savcılar, mahkeme hâkimleri ve Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi ilahi adaletin tecellisi gereği bir başka örgütle bağlantılı olmalarından dolayı haklarında işlemler yapıldı. Bir kısmı ihraç edildi, bir kısmı açığa alındı ve bir kısmı da tutuklandı.” şeklinde konuştu.

“İhya-Der dosyası benzerlerine örneklik teşkil etmelidir”

Benzeri dosyalardan yargılanan ve yıllardır cezaevlerinde bulunan insanlar için bu dosyanın örneklik teşkil ettiğini ve benzer dosyaların da yeniden incelenmesi gerektiğini belirten Alanoğlu, şunları ifade etti:

“İhya-Der dosyasına benzer dosyalardan içeride bulunan kardeşlerimiz var. Bu kararın onlar için örnek olması gerekir. Bu karar benzeri yargılamalarda emsal teşkil eden bir karardır. Tamamen anayasal anlamda güvence altına alınmış dernek faaliyetlerinin terör örgütü faaliyetleriymiş gibi gösterilerek cezalar verilmesinin ne kadar yanlış olduğunun tescili niteliğinde bir karardır. Bu karar geç gelen bir adalet de olsa mutluyuz. Bu karar yargılanan 18 sanığın tamamı için bir müjdedir, suçsuzluk karinesidir. Üzüntümüz şudur ki benzeri dosyalar da hala masumiyetini ispatlayamamış birçok insan bulunmaktadır. Temennimiz bu insanlarında bir an önce bu ve benzeri Yargıtay 16’ncı ceza dairesinin vermiş olduğu kararlar doğrultusunda özgürlüklerine kavuşa bilmeleridir.” ( Ebubekir Yavuz- İLKHA)  







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.