Yerel seçimler öncesi Rusya'da gerginlik artmaya başladı

Yerel seçimler öncesi Rusya'da gerginlik artmaya başladı

Gerginliğin giderek arttığı Rusya'da tartışmalı yerel seçimler öncesinde, Rusya Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Ella Pamfilova, elektroşoklu saldırıya uğradı.

Rusya'da 8 Eylül'de yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Putin karşıtları büyük gösteriler düzenlerken seçim öncesinde Rusya Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Ella Pamfilova'nın maskeli bir saldırgan tarafından elektroşokla saldırıya uğraması "tartışmalı" yerel seçimleri daha tartışılır hale getirdi.

Rusya Medya Denetleme Kurumu'nun Facebook ve Google'a seçim yasakları için uyarı mesajı göndermesi ayrı bir tartışma konusu oluşturdu.

Pamfilova'nın, yerel seçimlerin hemen öncesinde evine giren maskeli bir saldırgan tarafından elektroşoklu saldırıya uğraması üzerine İçişleri Bakanlığı bir soruşturma başlattı.

Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Pamfilova'nın, uzun süredir devam eden gösterileri yönlendiren muhalif bazı adayların seçime katılımını engelleyen karara imza atmış olması, yapılacak yerel seçimler üzerindeki şaibeleri daha da arttırmış durumda.

Başkent Moskova'da Temmuz ayında başlayan protestolarda şu ana kadar 2 binden fazla kişinin gözaltına alındığı gelen haberler arasında.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.