Yerleşim merkezlerine yol projelerinin amacı Filistinlileri topraklarından atmak

Yerleşim merkezlerine yol projelerinin amacı Filistinlileri topraklarından atmak

1983'te başlatılan ve işgal edilmiş Filistin topraklarında inşa edilen yahudi yerleşim merkezleri için yol ağı projelerinin amacının, Filistinlilerin ikamet ettiği alanların tümünü yerleşim merkezleri kuşatmasına almak olduğu belirtildi.

Arap Araştırmaları Derneği Haritalar Dairesi Başkanı Halil Et-Tufekci, işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde bir kısmı fiilen hayata geçirilmiş olan, işgal edilmiş Filistin torpaklarında inşa edilmiş yasadışı yahudi yerleşim merkezleri için yol ağı projelerinin 1983'te 50 nolu askeri emirle başlatılan eski bir çalışma olduğunu dile getirdi.

Et-Tufekci yaptığı açıklamada, bu projelerin aslında kuzeyden güneye doğru boyuna ve doğudan batıya doğru enine ana yol ve büyük bir kısmının da ara yol projeleri şeklinde düzenlendiğini belirtti.

Et-Tufekci bu projelerden bazılarının hayata geçirildiğini ve bu doğrultuda Hivara - Za'tere yolunun ve Nablus'un batısındaki 60 Nolu Cadde'nin açıldığını dile getirdi.

Et-Tufekci, Za'tere yakınında batıdan doğuya Barış Caddesi adı verilen stratejik amaçlı bir cadde projesinin de yer aldığını belirtti. Ayrıca siyonist işgal rejiminin şimdilik dondurduğu bazı yol projelerinin bulunduğunu dile getirdi.

Et-Tufekci, bütün bu yol ağlarının Filistinlilerin ikamet ettiği alanların tümünü yerleşim merkezleri kuşatmasına almak ve böylece toprak üzerinde hakimiyet sağlamak için olduğuna dikkat çekerek, işgal rejiminin bu yolla gayri meşru istila planını ve Filistinlileri söküp atma hedefini gerçekleştirmek istediğine dikkat çekti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.