Yerli Ulusal Firavunlar

Yerli Ulusal Firavunlar

Mısır’da cunta tarafından dün sabah itibariyle gerçekleştirilen katliamda binlerce kişi şehid edildi, binlerce kişi ise yaralandı. Tüm dünyada büyük yankı uyandıran katliam Türkiye’deki ulusalcı medya tarafından iğrenç bir şekilde çarpıtıldı.

Mısır’da gerçekleştirilen darbe sonrası meydanları dolduran milyonlarca Mısırlı, Mursi dönene kadar meydanlardan ayrılmayacaklarını dile getirdiler. Cuntanın Genelkurmay Başkanı alçak Sisi her defasında tehditler savurarak meydanların boşaltılmasını istedi. Tüm tehdit ve saldırılara karşı meydanlardan ayrılmayan milyonlarca Mısırlıya dün itibariyle kanlı ve vahşi bir baskın gerçekleştirildi.

Alçak Başlık: Silahlı Kalkışmaya Müdahale!!!
Tüm dünyada vahşet ve katliam olarak görülen saldırılar Türkiye’deki “Ulusal” firavunlar tarafından çarpıtılarak “Silahlı Kalkışmaya Müdahaleye” olarak görüldü.

Ulusal firavunlardan biri olduğunu kanıtlayan Doğu Perinçek`in yayın organı Aydınlık Gazetesi Mısır`daki katliamı meşru gördü.

Mısır`da Ordu yaptığı darbe sonrası 3. kez sivil halkı katletti. Cunta yönetimi şimdiye kadar ki en büyük katliamını dün gerçekleştirdi.

Adeviye ve Nahda meydanlarını kan gölüne çeviren cunta, çocuk, kadın, yaşlı demeden meydanda bulunan tüm mısırlıları silahlarla taradı.

İngiliz gazeteleri bile bugünkü manşetlerinde Adeviyye ve Nahda`da yaşananları katliam olarak değerlendirirken, Türkiye’deki Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal olayları çatışma ve müdahale olarak verdi.
Ergenekon hükümlüsü Doğu Perinçek`in sahibi olduğu Aydınlık Gazetesi darbeyi meşru göstermek için `Silahlı Kalkışma ‘ya Müdahale` manşetiyle çıktı.

Bir firavunluk da Ulusal Kanal’dan
Öte yandan Perinçek`in kanalı Ulusal Kanal`da ilginç bir habercilik örneğine imza atıldı. Meydanları dolduran milyonlarca masum insanın üzerine ateş açılmasını ve katledilmesini görmeyen kanal meydandaki Mısırlıların üzerinden silah ve kurşun çıktığını iddia ederek bir firavunluk da o yaptı.

“Hürriyet yalan haberini geri çekti”
Mısır`da yaşanan katliamı tersten gören Hürriyet Gazetesi, Müslüman Kardeşlerin silah kullandığına dair yalan haberler uydurarak iftirada bulundu. Daha sonra gelen tepkilerden dolayı sitelerinden bu haberi geri çektiler.

Yine bugün kullandığı bir fotoğrafta darbe yanlısı sivil polisleri, Müslüman Kardeşler üyesi gibi gösteren Hürriyet Gazetesi, iftira haberini hurriyet.com.tr`de de yayınladı. Ancak site, gelen tepkilerin ardından bu haberini de yayından kaldırdı.


Cengiz Çandar Mısır`daki katliama temizlik dedi

Radikal yazarı Cengiz Çandar Mısır`da yaşanan katliama `Temizlik Operasyonu` diyerek hayatını kaybeden binlerce insanı hiçe saydı. Sosyla medyada büyük tepkiyle karşılanan yazıda insan ölümleriyle adete dalga geçiliyor.

İşte Cengiz Çandar`ın yazısındaki o kısım:

Mısır`ın askeri darbe yönetimi, dün sabaha karşı, bir ayı aşkın süredir Kahire`nin iki meydanında direnmeye devam eden Müslüman Kardeşler`e karşı harekete geçti.

KATLİAM DEĞİL TEMİZLİK HAREKATI

Kahire`nin güneybatısında, Piramitlere yakın Giza`daki an-Nahda Meydanı`nı göstericilerden temizlediler, an-Nahda`ya çaprazlamasına tam ters yönde, Nil`in diğer yakasında, muazzam metropolisin kuzeydoğusunda bulunan Rabia el-Adeviyye Meydanı`ndaki ana MB kitlesine karşı temizlik hareketi, bu satırlar yazıldığı sırada devam ediyordu.

Bu çaptaki bir harekâtın çok sayıda ölü ve yaralıya yol açması kaçınılmaz olduğuna göre, askeri darbe yönetiminin giriştiği iki Kahire meydanını Müslüman Kardeşler`den temizleme harekâtının `katliam` boyutları kazanmış olması muhtemeldir. Ölü sayısı hakkında birbiriyle ilgisiz rakamlar veriliyor (Bu satırlar yazıldığı sırada Müslüman Kardeşler 200, 300 ve hatta 600 ölüden söz ediyordu). Bununla birlikte, bunun aritmetik ölçüsü yoktur. Kan dökülmüştür ve bunun adına `katliam` denir ve denecektir.





 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.