Yeryüzü Doktorları Corona virüs hastaları için “Destek Kiti” kampanyası başlattı

Yeryüzü Doktorları Corona virüs hastaları için “Destek Kiti” kampanyası başlattı

Yeryüzü Doktorları, Covid-19 virüsünden dolayı karantina altına alınan hastalara yardımcı olabilmek için “Destek Kiti Ulaştırın, İyilik Bulaştırın” adıyla bir kampanya başlattı.

Kampanya ile karantina altındaki kişilere pijama, terlik, diş fırçası gibi temel ihtiyaçlardan oluşan kitlerin ulaştırılması hedefleniyor.

Kampanyaya dair açıklamalarda bulunan Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney “Covid-19 salgını tüm dünyayı ilgilendiren bir kriz. Acil afet durumlarının olmazsa olmaz ilk şartı sosyal kamu düzeninin devamlılığıdır. Kaosun olduğu yerde hiç kimsenin can güvenliği olmaz, hiçbir hastalığın durdurulması mümkün olmaz. Bu yüzden Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere yetkililerin yönlendirmeleri ile hareket etmemiz büyük önem taşıyor. İçinde bulunduğumuz günlerde Türkiye’de vaka sayıları artış göstermekte. Bu yüzden, öncelikli çağrımız acil durumlar olmadığı müddetçe herkesin evinde kalması! Bununla birlikte kişisel hijyen kurallarına uymayı, hastalık belirtileri gösteren kişilerin kendini izole etmesini ve bu kişilere yaklaşılmaması gerektiğini hatırlatmakta da fayda var.” dedi.

Dernek olarak hastanelerde karantina altına alınan hastalar için harekete geçtiklerini belirten Güney, “Temel kişisel ihtiyaçları içeren kitleri onlara ulaştıracağız. Bu anlamda tüm halkımızın da desteğini bekliyoruz. İyiliği evimizden çıkmadan da yapmamız mümkün.” Diye konuştu.

Kampanyaya katkıda bulunmak isteyenler DESTEK yazıp 6612’ye göndererek 10 TL bağışlayabilir ya da yyd.org.tr web sitemiz üzerinden de bağış yapabilirler.

İLKHA


Yeryüzü Doktorları Corona virüs hastaları için “Destek Kiti” kampanyası başlattı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.