Yeryüzü Doktorlarından kesintisiz sağlık hizmeti için bağışçılara çağrı

Yeryüzü Doktorlarından kesintisiz sağlık hizmeti için bağışçılara çağrı

Dünyanın birçok mazlum coğrafyasında sağlık hizmetleri sunan Yeryüzü Doktorları, 8 ülkede kurduğu sağlık merkezlerinde kesintisiz olarak hizmet verebilmek için "Her Gün Güzel Döner Dünya, İyilik Daim Oldukça" adıyla yeni bir kampanya başlattı.

Yemen, Suriye, Filistin, Afganistan, Bangladeş, Somali ve Çad'da bulunan kliniklerde kesintisiz sağlık hizmeti sunan Yeryüzü Doktorları, aynı zamanda Türkiye'ye sığınan mültecilere yönelik de psikososyal destek çalışmaları gerçekleştiriyor.

Sağlık yardımlarının bir gün değil her gün devam edebilmesi için başlattıkları kampanya ile ilgili İLKHA muhabirine değerlendirmede bulunan Yeryüzü Doktorları Genel Müdürü Ozan Mutlu, kendilerini hiç yalnız bırakmayan bağışçılara seslenerek kampanyaya destek vermeleri çağrısında bulundu.

Dernek olarak kesintisiz devam eden çalışmaları fazlasıyla önemsediklerini belirten Mutlu, ancak bu şekilde ihtiyaç sahiplerinin hayatlarında kalıcı bir etki uyandırabileceklerini ifade etti.

"Kalıcı sağlık merkezlerimizle ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca kesintisiz olarak sağlık hizmeti ulaştırmaya çalışıyoruz"

Mutlu, "Şu anda dünyanın farklı yerlerinde anne-çocuk sağlığı, beslenme sağlığı gibi alanlarda muhtaçlara sağlık merkezlerimizde düzenli sağlık hizmeti ulaştırmaya çalışıyoruz. Malumunuz afetler, krizler, sosyal ve ekonomik sorunlar sebebiyle binlerce insan dünyada hayat mücadelesi veriyor. Biz de muhtaçlara elimizden geldiğince destek olmak ve temel bir hak olan sağlık hizmetlerini herkes için, her kesim için ulaşılabilir kılmak için mücadele ediyoruz. Bunu profesyonel sağlık ekiplerimizle, gönüllü doktorlarımızın eliyle gerçekleştiriyoruz. Dünyanın çeşitli coğrafyalarında sağlık kampları kuruyoruz. Kalıcı sağlık merkezlerimizle ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca kesintisiz olarak sağlık hizmeti ulaştırmaya çalışıyoruz. Sürdürülebilir olması bizim için çok kıymetli. Bağışçılarımızı ve halkımızı da düzenli olarak sürdürdüğümüz çalışmalara destek vermelerini, daha fazla insanın hayata tutunmasına vesile olmalarını bekliyoruz." dedi.

"İyiliğin devamlı olanının daha etkili ve kalıcı olacağını düşünüyoruz"

Şimdiye kadar yaptıkları tüm yardım çalışmalarında halkın büyük teveccühü ile karşılaştıklarını vurgulayan Mutlu, "Şimdiye kadar 250 bin bağışçı bize destek verdi. Bu çalışmamız adını 'Her Gün Güzel Döner Dünya, İyilik Daim Oldukça' şeklinde koyduk. Biz iyiliğin devamlı olanının büyük fayda sağlayacağını, ihtiyaç sahiplerinin hayatında daha kalıcı fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Kalıcı sağlık merkezleri üzerinden bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Halkımızın da düzenli desteğiyle bu çalışmaların uzun yıllar devam edebileceğini umuyoruz. Desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz halkımızın bu çalışmada da ciddi desteklerini görüyoruz. Umuyoruz ki, bu ve benzeri çalışmalarda her zaman halkımızın desteğini yanımızda göreceğiz. Böylelikle bu faydanın kalıcı bir şekilde gerçekleşmeye devam edeceğini umuyoruz." diye konuştu.

Kampanyaya destek vermek isteyen bağışçı ve hayırseverler, yyd.org.tr adresi üzerinden ihtiyaç sahiplerine katkıda bulunabilirler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.