'Yeryüzünde akan kan Müslüman kanıdır'

'Yeryüzünde akan kan Müslüman kanıdır'

Dünya Kudüs günü münasebetiyle bir basın açıklaması yapan Mustazaflar Cemiyeti Bursa şubesi İslam coğrafyasında akan kanın sadece Müslüman kanı olduğunun görülmesi gerektiğini söyledi.

Dünya Kudüs günü münasebetiyle bir basın açıklaması yapan Mustazaflar Cemiyeti Bursa şubesi İslam coğrafyasında akan kanın sadece Müslüman kanı olduğuna dikkat çekti.

Dernek binasında yapılan açıklamayı dernek başkan yardımcısı Hasan Şenol okudu.

Ramazan ayının son Cuma gününün Dünya Kudüs Günü olarak icra edildiğini hatırlatan Şenol, “Bu gün aylardan Ramazan, günlerden ise Kudüs’tür. Bu gün “Dünya Kudüs Günü” dür. Bizleri bu mübarek aya ulaştıran Rabbimize hamd ettiğimiz gibi, bizlere Mukkades Kudüs davasını anlama şuuru verdiği için Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar ediyoruz.”dedi

İsra Suresi’nin birinci ayetinde bu gün esaret altında olan beldelerden Allah’ın çevresi mübarek kılınmış yerler olarak bahsettiğini dikkat çeken Şenol, “Allah Teâlâ’nın “çevresini kutsal kıldığımız, mübarek kıldığımız” diye tabir ettiği yer bu gün mel’un kavim Yahudilerin işgali ve zulmü altında inleyen Mescid-i Aksa’dır, Kudüs’tür ve tüm Filistin topraklarıdır. Allah’ın mübarek ve mukaddes dediği bu belde esaret altında, Siyonizm çizmesinin altında inlerken, bu mukaddes beldenin insanı da her gün aynı zalimlerin eliyle kundaktaki bebelerine kadar vahşice katledilmektedir. Aç ve susuz bırakılmaktadır. Evleri ve ekinleri yakılmaktadır. Ve bu vahşet yaklaşık bir asırdır tüm İslam Âlemi’nin gözleri önünde devam etmektedir.”ifadelerini kullandı.

“Siyonizm’e olan öfke sadece yılda bir gün ile sınırlı kalmamalıdır”

Bu günün tüm Müslümanların ve Muvahhitlerin hep bir ağızdan Siyonist İsrail’in varlığına olan kin ve öfkelerini en gür sesle haykırdıkları gün olması gerektiğini belirten Şenol, “Fakat bu sadece yılda bir gün ile sınırlı kalmamalıdır. Bu kin ve öfkemizi pratiğe dökmeli ve yılın her gününe, günümüzün her saatine yaymalıyız. Bu kin ve öfkemizi o kadar büyütmeliyiz ki İsrail ve yandaşları o öfkede boğulsunlar.” diye konuştu.

 “Mustazafların ve mahrum bırakılmışların sahibiyiz”

Müslümanlar olarak yeryüzündeki tüm mazlumların, mustazafların ve mahrum bırakılmışların sahibi olduklarını ve onlara sahip çıkmak, dertleriyle dertlenmek, onlar uğruna zorba güçlerle mücadele etmenin Allah’ın Müslümanlara yüklediği bir görev olduğunu söyleyen Şenol, “Mustazaflar Cemiyeti Bursa şubesi olarak bu görevimizin bilincindeyiz. Tüm Müslüman Kardeşlerimizi de bu bilince davet ediyoruz.”şeklinde konuştu.

“Kudüs, Filistin ve şuan zulüm altında olan Doğu Türkistan için tepkisiz kalmayacağız”

Kudüs, Filistin ve şuan zulüm altında olan Doğu Türkistan için tepkisiz kalınmaması gerektiğini ve dünyada yaşayan her vicdan sahibinin bu coğrafyalarda işlenen zulme karşı onurlu bir duruş sergilemesi gerektiğini belirten Şenol sözlerini şöyle bitirdi:

 “Bu gün esaret ve işgal altında olan yalnız Kudüs ve Filistin değildir. Tüm İslam coğrafyası bu zulüm ve tehdit altındadır. Yeryüzünde akan kan Müslüman kanıdır. Bu cinayetin tetikçisi ise Siyonist İsrail’dir, ABD’dir, İngiltere’dir ve başımıza musallat olan kukla rejimlerdir. Bu müstekbir güçler İslam Âlemini düşman ilan etmişlerdir. Bizler de Mustazaf Müslümanlar olarak bu müstekbirleri, lanetliyor ve düşman ilan ediyoruz.” şeklinde konuştu.  (Zeki Aras –İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.