Yeşil alan satıldı iddialarına ilişkin açıklama

Yeşil alan satıldı iddialarına ilişkin açıklama

​Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, HDP Belediye Meclis Üyesi Aydın Bürçün’ün yerel basındaki "yeşil alanı sattılar"başlıklı açıklamasına cevap verdi.

HDP Meclis Üyesi Bürçün'nün "yeşil alanı sattılar" iddialarına ilişkin Bingöl Belediyesinden yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların asılsız olduğu belirtildi.

Bahse konu alanda hâlihazırda yeşil alan olmadığı, yalnızca imar planlarında park alanı olarak kayıtlı olduğu ve bu alanın bir kısmında eski yapıların olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bingöl Merkez Yenişehir Mahallesi eski ilçe Garajı karşısında bulunan Ada: 147 Parsel: 87’de kayıtlı taşınmaz ile ilgili mülk sahibince Belediyemize 27.06.2019 tarihinde dilekçe verilmiş ve imar planı değişikliği talep edilmiştir. Dilekçe ekinde parselin son haliyle Tapu senedi ve Kadastral krokisi de sunulmuştur. Meclis imar komisyonu ve Belediyemiz İmar Müdürlüğü’nce zeminde yapılan incelemelerde söz konusu parselin bitişiğinde hali hazırda park olmadığı yalnızca imar planında yaklaşık 200 metrekarelik park alanı kayıtlı olduğu tespit edilmiştir. Alanın bitişiğinde bulunan 20 yılı aşkın iki adet kargır binanın yaklaşık 2 metrelik kısmının imar planındaki park alanında kaldığı görülmüştür. Yapılan incelemelerin ardından şahsın kendi tapulu yeri olan söz konusu alandaki sorunun giderilmesi için Ağustos ayı meclis toplantısına plan tadilatı iletilmiş ve meclisçe kabul edilmiştir. Bahse konu yaklaşık 2 metrelik alan dışında kalan tüm alan imar planlarımızda halen park alanı olarak kayıtlıdır."

Açıklamanın devamında, "Art niyetli bir şekilde konuyu siyasi malzeme yapma gayreti boşa çıkacaktır. Belediyemiz aleyhine propaganda yapma gayreti ve bu yönde kamuoyu yaratma çabaları halkımız nezdinde karşılık görmeyecektir." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.