Yeşilay’dan okullarda bağımlılık eğitimi

Yeşilay’dan okullarda bağımlılık eğitimi

Yeşilay Mardin Şubesi, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında okullarda bağımlılıklar konusunda eğitim vermeye başladı.

Bağımlılıklar ile mücadelede önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan rehber öğretmenler tütün, alkol, uyuşturucu, teknoloji bağımlılığı alanında her yaş grubuna yönelik eğitim içerikleriyle, Yeşilay’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı eğitim programını okullarda uygulayacaklar. Program aynı zamanda öğretmenin, bağımlı olan veya olma riski taşıyan çocuğu, genci fark etmesi ve ona yönelik davranış geliştirmesine de yol açmış olacak.

Mardin’de, Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele (TBM) eğitimde görev yapan rehber öğretmenlere bağımlılık mücadele seminerlerini vermeye başladı.

TBM eğitimi koordinatörü ve Cemil Tutaşı Rehberlik Araştırma Merkezi Bölüm Başkanı Davut Erdoğan, eğitimler hakkında şunu söyledi:

“Rehber öğretmenlerimize vereceğimiz eğitimler sayesinde bağımlılıklar ile mücadelemizi okullara yaymak istiyoruz. Rehberlik merkezimiz ve Yeşilay’ın destekleri ile farkındalık yaratacağımızı, başarıya ulaşacağımızı düşünüyorum.” 

Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu ise yaptığı açıklamada; “TBM Eğitim Programı, 100 yıldır ülkemizde bağımlılıklara karşı mücadele eden Yeşilay’ın Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile yürüttüğü bir proje. Proje, 20 milyon öğrencimizin başta uyuşturucu olmak üzere alkol, sigara, teknoloji bağımlılığından korunmasını hedefliyor. Bağımlılıkların yanında sağlıklı yaşam hakkında eğitimin de verildiği bu program kapsamında 20 milyon öğrencinin yanı sıra ilgili bakanlık ve kurumlarla yapılacak iş birliğiyle tüm Türkiye genelindeki halk eğitim merkezlerinde, cezaevlerinde, gençlik merkezlerinde, kadın sığınma evlerinde, camilerde, sağlık kurumlarında halk bağımlılıklara karşı bilinçlendirilecek.” dedi.

İLKHA


Yeşilay’dan okullarda bağımlılık eğitimi

Yeşilay’dan okullarda bağımlılık eğitimi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler