Yeşilli halkından insanlık dışı eyleme tepki video foto

Yeşilli halkından insanlık dışı eyleme tepki video foto

Mardin’in en sakin ilçelerinden olan ancak dün akşam 3 tonluk bombalı minibüsün şokunu yaşayan Yeşilli halkı, İLKHA’ya konuşarak halkın can ve mal güvenliğini hiçe sayarak yapılması planlanan insanlık dışı eylemi kınadıklarını belirttiler.

Mardin’in Yeşilli ilçesinde dün gece polisin dur ihtarına uymayarak kaçan ve yapılan takip sonucu lastiklerine ateş edilerek durdurulan minibüsten 3 ton bomba çıkmıştı. Yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından bomba düzeneğiyle beraber etkisiz hale getirilmişti.

3 tonluk bombalı minibüsün şokunu yaşayan ilçe halkı, PKK’ye tepkili…  Bugüne kadar Yeşilli’de böyle bir olayın yaşanmadığını dile getiren ilçe halkı, İLKHA muhabirlerine büyük bir facia atlattıklarını söylediler.

İlçede esnaflık yapan Celal Y, “Öncelikle buraya geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Yeşilli bugüne kadar sakin bir yerdi umarız bugünden sonra da sakinliğini korur. İnşallah bir daha ilçemizde böyle şeyler yaşanmaz.” dedi.

“Eğer bomba patlamış olsaydı mahallemiz yerle bir olurdu”

Olayın görgü tanıklarından Ramazan Barman, yaşadıklarını şöyle anlattı;  “Saat 7.30 sularında evimizin önünden 2 araç lastikleri patlak bir şekilde hızlıca geçti. 15 dakika sonra bomba olduğu söylendi. Panikle evden çıkıp başka bir mahalleye kaçtık. Büyük bir facia atlattık. Eğer o bombalar patlasaydı mahallemiz yerle bir olurdu. Yeşilli ’de ilk defa böyle bir olay yaşanıyor inşallah bir daha böyle bir olay yaşanmaz.”

“Yapılması planlanan insanlık dışı eylemi kınıyoruz”

Halkın can ve mal güvenliğini hiçe sayarak yapılması planlanan bu eylemin insanlık dışı olduğunu dile getiren Metin Tekin; “Tonlarca bombayı araca yükleyip halkın arasında patlatmayı hedefleyecek kadar gözü kararmış bir örgüt bugün halkın hakkını savunduğu iddiasında bulunuyor. Halkın can, mal güvenliğini hiçe sayarak, onları yok edecek çapta bir patlatıcıyı mahalle aralarında patlatmak insanlık dışı bir eylemdir. Yeşilli gibi sağduyusunu hiçbir zaman kaybetmemiş, hiçbir huzursuzluk ve kaosa prim vermemiş bir ilçede böyle bir şey gerçekleştirmek istemeleri; çatışma alanını genişletme politikasının sonucudur. Çatışmaların şehir merkezlerine ve mahallelere taşınması, halkı mağdur etmekten başka bir işe yaramamıştır. Bunlar halkın ölümüne, can ve mal güveliğinin yok olmasına sebep olmuştur. Halkımız kesinlikle böyle bir zihniyeti ve eylemi desteklemiyor. Nusaybin, Cizre, Sur vb çatışma ortamlarında yaşayan halkın mağduriyetini görüyoruz. Bunların bir benzerini de Yeşilli’de gerçekleştirmeyi amaçladılar. Eğer o patlama gerçekleşmiş olsaydı, Yeşilli’nin tümü bundan etkilenirdi ve tahmin edilemeyecek sonuçlar doğururdu. Daha önce Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bunun benzeri olan bir patlama yaşandı ve olayda bütün ilçe halkı zarar gördü. Halkın evleri yıkıldı, insanlar o enkazın altında kalıp can verdi. Bu olayı kınıyoruz ve lanetliyoruz. Allah bu zihniyeti bertaraf etsin. Allah şer ve kaos peşinde koşan, kandan beslenen bu zihniyete fırsat vermesin.” diye konuştu.

“Korkuyla dışarı kaçtık”

Bugüne kadar Yeşilli ilçesinde böyle bir olayın yaşanmadığını kaydeden Ümran isimli vatandaş; “Öncelikle halkımıza geçmiş olsun diyoruz. Gecenin geç saatlerinde korkuyla dışarı kaçtık. O bombanın patladığı zaman 500 metreye kadar zarar vereceği söylendi. Bu örgüt eninde sonunda etkisiz hale gelecektir.” diye belirtti.

“Büyük bir faciadan dönüldü”

Büyük bir faciadan dönüldüğünü söyleyen başka bir vatandaş ise “Böyle bir olayın ilçemizde yaşanacağına ihtimal vermiyorduk. Büyük bir faciadan dönüldü.” dedi.

“Hedeflerine ulaşamayacaklar”

Bu tür şer odaklarının hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacağını söyleyen Osman Barman; “Bir travma yaşadık. Yeşilli ilçemizde bugüne kadar böyle bir şeyle karşılaşmamıştık. 3 ton bomba yüklü bir araç evimizin arkasına bırakıldığını duyduk. Mahalleyi boşaltıp uzaklaşmamızı söylediler. Ne yaparlarsa yapsınlar hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklar.” diye belirtti.

“Çocuklarımızı kucağımıza aldığımız gibi evi terk ettik”

Çok korktuklarını ve çocuklarını alarak akrabalarının yanına sığındıklarını belirten kadınlar da “Allah şer ve kaos peşinde koşan, kandan beslenen bu zihniyete fırsat vermesin. Onların bombaları koçaklarında patlasın inşallah.” dediler.

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.