Yeşilli’de ağaç dikme kampanyası

Yeşilli’de ağaç dikme kampanyası

Mardin’in Yeşilli ilçesinde “Yeşil bir dünya, yeşil bir Türkiye, yeşil bir Mardin ve yeşil bir Yeşilli” sloganı ile ağaç dikme kampanyası başlatıldı.

Mardin’de başlatılan ağaç dikme kampanyasının startı verildi. Ağaç dikme kampanyası dolayısıyla Yeşilli'de düzenlenen törene Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özle, Yeşilli Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, AK Parti İl Başkanı Bahattin Uncu, dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen ve halk katıldı.

 

Kampanyayı düzenleyen Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Yeşil bir dünya, yeşil bir Türkiye, yeşil bir Mardin ve yeşil bir Yeşilli" sloganı ile başlattıkları ağaç dikme kampanyasıyla 100 bin ağaç dikmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

Demir, “Yeşilli merkezde 2 büyük mahallede ve ilçe genelinde kentsel dönüşüm projesini en kısa sürede hayata geçireceğiz. Biz, 771 yapıyı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yenileyeceğiz ve ilçemizi köy görüntüsünden kurtaracağız. En büyük hayalim budur.” dedi.

 

Büyükşehir belediyesinin hizmetlerinden düzgün yararlanamadıklarını iddia eden Demir, "Büyükşehir belediyesi, sadece istihkakımızı kasasına indiriyor. Biz göreve talip olduğumuzda bunu biliyorduk. Bu mazeretin arkasına saklanmayacağız. Farklı planlarımızla ilçemize hizmetin en iyisini vermeye çalışacağız.” diye konuştu.

 

Konuşmanın ardından “Çevre” konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Ödül töreninin ardından Vali Koçak ve diğer katılımcılar ağaç dikti. (M. Salih Keskin -  İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.