Yeşilli’de Kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

Yeşilli’de Kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

Mardin’in Yeşilli ilçesinde taziye evinde kurulan kan bağışı kampanyasına halk yoğun ilgi gösterdi.

Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır sloganıyla hareket eden Türk Kızılay’ı ile Yeşilli Belediyesi, ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenledi. Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Kan bağışı kampanyasına vatandaşlarının verdiği desteğinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Yeşilli İlçe Meydanı’nda bulunan Merkez Taziye Evi’nde kurulan kan bağışı stantlarına Türk Kızılay’ının beş kişiden oluşan uzman personeli gün boyunca duyarlı kan bağışçılarını ağırladı. Türk Kızılay’ı artan kan ihtiyacını karşılamak üzere kan bağışı kampanyaları, Mardin'in farklı noktalarında düzenlendiği kaydeden Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, söz konusu kampanyayı Kızılay ile birlikte ortak düzenliyor olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Yeşilli halkı merkez taziye evinde kurulan kan bağışı standında gerçekleşen kampanyaya ilgi gösterdiğini aktaran Kızılay Yetkilileri, sağlık durumu yaşı ve kilosu müsait olan her vatandaşın kampanyaya katılarak destek olabileceğini ifade ederek, “18-65 yaş arasında ve 50 kilo üzerinde isteyen her vatandaş kan bağışlayabilecek. Kan vermek isteyen vatandaşlar önce kan bağışçısı bilgilendirme formu dolduracak. Genel durumu değerlendirilen bağışçının, kan basıncı ve nabzı ölçülerek, kan sayımı için küçük bir örnek alınacak. Kronik hastalığı ve düşük tansiyonlu olanlar, kan sulandırıcı ilaçlar ve sürekli ilaç kullananlar ile Hepatit B ve Hepatit C taşıyıcıları kan bağışında bulunamayacak.” dedi.

Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir de Yeşilli'de böylesine sosyal ihtiyaç atfeden önemli bir kampanyaya ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Kan bağışında vatandaş desteğinin önemine vurgu yapan Başkan Demir, Kızılay’ın ‘Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır’ sloganına dikkat çekerek, “Gerçekten kan, kaynağı insan olan bir maddedir. Temini tamamen gönüllülük esasına dayanır. Hayati bir öneme haiz olan kan için Türk Kızılay’ı sürekli kampanyalar düzenliyor. Yeşilli halkı her türlü sosyal içerikli projelerin içerisinde zaten can siperane bir şekilde destek vermiştir. Belediyemiz, personelimiz ve vatandaşlarımızla birlikte bir kez daha bu kampanyaya destek vermek istedik.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.