Yetim-Der Midyat’ta çeşitli yardımlarda bulundu video

Yetim-Der Midyat’ta çeşitli yardımlarda bulundu video

Yetim-Der Mardin’in Midyat ilçesinde yardıma muhtaç iki aileye ihtiyaçları olan çeşitli beyaz eşya ve mobilya yardımında bulundu.

Merkezi Diyarbakır’da olup kısa adı Yetim-Der olan  Yetim, Öksüz ve Mağdurlar İle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği,  Midyat’ta tespit ettiği ihtiyaç sahibi iki aileye beyaz eşya ve mobilya yardımında bulundu.

Midyat’ın Acırlı Mahallesi’nde ikamet eden ihtiyaç sahibi yetim aileler, Rehber TV’de yayınlanan Umut Kervanı programına konu olmuş ve izleyiciler tarafından kendilerine ihtiyaç duydukları malzemeler temin edilmişti.

Yetim-Der, hayırseverlerin göndermiş oldukları ev eşyalarını ve küçük çocuklar için alınan bisikletleri yetimleri olan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.

Dernek yetkililerince yapılan açıklamada, ailelere ayrı ayrı olmak üzere; 1 adet buzdolabı,1 adet çamaşır makinası,1 adet fırın, 1 adet çalışma masası, 1 adet gardırop, 4 adet halı ve 1’er adet bisikletten oluşan malzemelerin teslim edildiği belirtildi.

Yetim-Der Midyat temsilcisi M. Sait Başaran yardımlarla ilgili yaptığı açıklamada, şunları ifade etti: “Muhtaç aileleri tespit komisyonumuz tarafından belirlediğimiz bu iki muhtaç aileye yardımlarını esirgemeyen kardeşlerimizden Allah razı olsun. Biz de aracı olarak bu konuda çok mutluyuz. Ailelerin bu sevinçlerini ve mutluluklarını görmek ve dualarını almak bizi ziyadesiyle sevindirmektedir. Rabbim tüm muhtaç ailelere ulaşmayı ve yardım da bulunmayı nasip etsin. Bize desteklerini esirgemeyen Rehber TV ve Umut Kervanı Programı yetkili ve yapımcılarına da çok teşekkür ederiz.” 

Yardım yapanlara teşekkür eden aileler ise “Yardımda bulunan ve aracı olan herkesten Allah razı olsun ve sıkıntılarını gidersin.” diyerek duygularını dile getirdiler.  (Süleyman TUNÇ - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.