Yetimler Vakfı Arakanlı Müslümanlara yardımlara devam ediyor

Yetimler Vakfı Arakanlı Müslümanlara yardımlara devam ediyor

Yetimler Vakfı, Myanmar ordusu ve Budist çetelerin katliamları nedeniyle Bangladeş'teki kamplara sığınan Arakanlı Müslümanlara yönelik yardım çalışmalarına devam ediyor.

Bangladeş-Arakan sınırında bulunan ve yaklaşık 2 milyon Müslümanın barındığı kamplara yardım malzemeleri ulaştıran Yetimler Vakfı, çalışmalarına devam ediyor.

Yetimler Vakfı yetkilileri 18 kamptan en büyüğü olan ve 500 bin Arakanlı Müslümanın kaldığı Cox's Bazar kampında bugün gıda paketlerinden oluşan yardımları dağıttı.

Bangladeş'teki mülteci kamplarında 500'bini aşkın çocuk 100'binden fazla dul ve yetim kalırken, birçok Arakanlı Müslüman da Hindistan ve Malezya'ya geçmek zorunda kalmıştı.

Bangladeş'teki kamplarda yaptıkları yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Yetimler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Sertaç Tekdal, "Burada büyük bir insani dram yaşanıyor. Yüzbinlerce Müslüman katliamdan kaçıp geldikleri bu kamplarda büyük bir sefalet içerisinde yaşıyorlar. Burada başta gıda olmak üzere temel ihtiyaç malzemeleri dağıtıyoruz. Hayırseverlerin katkılarıyla bir nebze de olsa Arakanlı Müslümanların acılarına merhem olmaya çalışıyoruz. Bugün gıda paketleri dağıttık. Yarın ve sonraki günlerde de yardımlarımız devam edecek. Tüm Müslümanlardan buradaki kardeşlileri için dua ve yardım talebinde bulunuyoruz. Arakanlı kardeşlerimizin yanında olmalıyız. Bunun için herkes elinden gelen gayreti göstermelidir." dedi.

İLKHA



































































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler