Yetimler Vakfı Arakanlı öğrencilere sıcak aş dağıttı

Yetimler Vakfı Arakanlı öğrencilere sıcak aş dağıttı

Yetimler Vakfı, Myanmar (Burma) ordusu ve Budist çeteler tarafından soykırıma uğrayan Arakanlı Müslüman öğrencilere sıcak aş dağıttı.

Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı), Myanmar ordusu ve Budist çeteler tarafından soykırıma uğrayan Arakanlı Müslümanlara yönelik yardımlarına devam ediyor.

Yetimler Vakfı, Myanmar sınırında bulunan Cos’x Bazar şehrinde, yardım kuruluşları sayesinde kurmuş oldukları medresede okuyan 300 öğrenciye sıcak yemek dağıttı.

Ayrıca derme çatma çadırlarda kalan Arakanlı Müslümanlara vakıf tarafından içerisinde tuz, patates, mercimek, pirinç gibi gıda malzemelerinin olduğu 500 gıda paketini dağıtıldı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil, sürdürdükleri yardım kampanyası boyunca medrese öğrencilerine sıcak yemek dağıtmaya devam edeceklerini söyeldi.

Karavil, “Mülteci kamplarında kalmakta olan Arakanlı Müslüman kardeşlerimize hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmaya devam ediyoruz. Bugün bu kapsamda yardım kuruluşlarının destekleri ile kurulmuş olan medresede eğitim gören 300 öğrenciye sıcak aş ulaştırdık. 100’ü yatılı olmak üzere 300 öğrenciye daha önceki günlerde de eğitim için gerekli olan araç ve gereç yardımında bulunduk. Kardeşlerimize yönelik yardımlarımız devam edecektir. Hayırseverlerden desteklerini sunmalarını bekliyoruz.” dedi. (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.