Yetimler Vakfı bayram öncesi yetimlere kıyafet dağıttı

Yetimler Vakfı bayram öncesi yetimlere kıyafet dağıttı

Her özel gün ve gecede yetimleri ihmal etmeyen Yetimler Vakfı, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi yetimleri bir kez daha unutmayarak 500 yetime kıyafet dağıttı.

Hayırseverlerin ulaştırdığı yardımları yetimlere ulaştırmada köprü vazifesi görevi gören Yetimler Vakfı, bu Ramazan Bayramı öncesi de vakfa ulaşan yardımları yetimlere ulaştırmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Aysu, yetim çocukların, Ramazan Bayramı'nda kıyafetleri yeni olan akranlarına bakıp üzülmelerini istemedikleri için bu çocuklara bayram kıyafeti dağıtacaklarını belirtti.

Yetim çocukların Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in bizlere birer emaneti olduğunu belirten Aysu, mümin kullar olarak bu emaneti kendimize miras bilip yetimlerimize sahip çıkmamız gerektiğini söyledi.

Yetim çocukların yüzünde tebessümün oluşmasına katkısı olan hayırseverlere teşekkürlerini ileten Aysu, böyle kıymetli anların yaşanabilmesi için de hayırseverlerin yardımlarını devam ettirmelerini istedi.

"İnşallah yetim çocuklarımızı getirdiğimiz kıyafetlerle giydireceğiz"

Hayırseverlerin yaptığı yardım ve bağışlarla yetimleri bayram kıyafetleri ile giydirdiklerini belirten Yetimler Vakfı İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Aysu, "Ramazan ayının artık son günleri. Ramazan ayının bitmesine 3 gün kaldı. Bizler de bu bayramda özellikle yetim çocukların mağdur olmaması için, yetim çocukların bayramı yaşamaları için hayırseverlerin bizlere vakfettiği yardımları ve bağışları çocuklara ulaştırmak için buradayız. Bugün de inşallah yetim çocuklarımızı getirdiğimiz kıyafetlerle giydireceğiz." ifadelerini kullandı.


"Elbise olarak giydirdiğimiz yetimlerimizin sayısı bugünkülerle birlikte 500 oldu"

Bayram sevincinin bütün çocukların yaşaması gerektiğini belirten Aysu, "Bayramda sevinmek sadece anne-babaları olan çocukların tek değil tüm çocukların hakkıdır. Nitekim bayramda yetim olan çocukların bayramda elbisesi olan çocuklara bakıp mahzun bir şekilde üzülürlerse bu durum bizleri de çok üzer. Bundan dolayı bizler de yetimlerin diğer çocuklara bakıp iç geçirmemeleri için hayırseverlerin ulaştırdıkları yardımları bugün inşallah 300 yetim çocuğa ulaştıracağız. Bugün, yarın ve diğer günkü programımızda bu yardım seferberliğimiz var. Daha önce elbise olarak giydirdiğimiz yetimlerle birlikte bu sayı 500 oldu." dedi.
Yetimler Vakfı bayram öncesi yetimlere kıyafet dağıttı

"Yetimleri sevindirmek Peygamber Efendimiz'den bize kalan bir mirastır"

Yetim çocukların Peygamber Efendimiz'den bizlere birer emanet olduğunu söyleyen Aysu, "Yetimleri güldürmek ve yetimleri sevindirmek Peygamber Efendimiz'den bize kalan bir mirastır. Nitekim Peygamber Efendimiz'in hayatına baktığımızda yetimler ile ilgili çok önemli bir sözü vardır. Peygamberimiz bir hadisinde, 'İnsanların geriye emanet olarak bıraktığı yetimler benim emanetimdir. Onlara sahip çıkmak benim üzerimdedir ve benim sorumluluğumdadır.' diye buyuruyor. Bizler de -Peygamberimiz her ne kadar aramızda olmasa bile- O'nun ümmeti olarak ve O'nun yolunu takip edenler olarak Resulullah'ın emanetini kendi emanetimiz olarak biliyoruz. İnşallah bu şuurla yetimlerimize sahip çıkıp yolumuza bu şekilde devam edeceğiz. Rabbim hayırseverlerin hayrını kabul, izzet-i dergahında kabul etsin, bu yetimlerin de duasından bizleri mahrum eylemesin." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler